Skocz do zawartości

niska temp. fermentacji...


raffe

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie Brac Wielka!

 

Jakos po swietach wstawilem wiaderko z gotowcow muntons nut brown ale z ciemnym slodem ten od muntonsa(i tu moze troszke dalem za ciemno). Panowie wszystko ladnie i pieknie -tylko w pokoju przy fermentacji mialem moze z 14 stopni - czy ktos mial juz taki przypadek zeby fermentowac w troszke za niskiej temperaturze?

Po 2 tygodniach zakorkowania nie wytrzymalem i spilem butelke -wyszlo jakies nie jak zawsze,ale pitne tylko w glowe mi nie udezylo,a butla 1,5 litra...

Pany co myslita?

Mam jeszcze jedna butle w piwnicy reszta jakies 20 litrow zostawilem na inna okazje do spicia daleko od domu.

Co myslicie ... Mial ktos juz taki przypadek??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.