pershi Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Mam takie resztki: 4 kg pszenicznego 1 kg monachijskiego 0,75 kg karmelowy czerwony 0,8 kg wiedeński 0,2 kg karmelowy 150 powyżej 100 g marynki, lubelskiego i hallertauer tradition 85 g Saaz 50 g Cascade 43g Willamette drożdże S-04 i S-33. Proszę o propozycję co mogę z takich surowców uzyskać. Z góry dziękuję za wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Trochę mało słodów podstawowych. Bo do pszenicy nie masz drożdży no i tez by się przydało sypnąć coś poza pszenicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Chyba nic stylowego. Na Twoim miejscu pewnie zrobiłbym jakoś tak: 2 kg pszenicznego 1 kg monachijskiego 0,8 kg wiedeńskiego 0,2 kg karmelowego czerwonego 30 g saaz na 60 minut 30 g cascade po wyłączeniu palnika Drożdże: S-33 Alternatywnie wywaliłbym ten cascade i dał trochę kolendry i skórki z pomarańczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dziękuje za zainteresowanie tematem. Nie mam zamiaru zrobić z tego piwa w jakimś stylu, tylko myślę, czy ta się to w jakiś sensowny sposób zużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się