Skocz do zawartości

Simpsonowy "Browar po Łódzku"


Baksu

Rekomendowane odpowiedzi

A tu foto z dzisiejszego obiadku ;)

 

Dry Stout

 

Tylko kurka strasznie mało nagazowane...

 

Na jakich drożdżach ? Do ilu zszedł ?

Ile cukru dałeś ?

Ale z tego co przeczytałem butelkowałeś 18-02.

2,5 tygodnia to może być za mało.

Poczekaj jeszcze z kolejne 2

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Hello

 

W sobotę uwarzone kolejne piwo:

 

Pils niemiecki 12º BLG z drożdżami Brewferm Lager 12 g.

 

Wczoraj (14/4/2013) zadałem drożdże.

 

Planowane przechowywanie w 10-14 C przez 2 tyg, a później zlanie na cichą i potrzymanie 2 tyg. w temp. ~ 7 C.

 

Na cichej chcę dodać płatki dębowe whisky. Pytanie - czy zadawać je od razu po zlaniu na cichą, czy może dużo później? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Na cichej chcę dodać płatki dębowe whisky. Pytanie - czy zadawać je od razu po zlaniu na cichą, czy może dużo później? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

 

 

Ja dodaje na cichą pod postacią "herbatki", czyli ok 20gram płatków zalewam 200ml wrzątku i jak ostygnie to do fermentatora

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.