Baksu Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Podziękował :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 A tu foto z dzisiejszego obiadku Dry Stout Tylko kurka strasznie mało nagazowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymiki Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 A tu foto z dzisiejszego obiadku Dry Stout Tylko kurka strasznie mało nagazowane... Na jakich drożdżach ? Do ilu zszedł ? Ile cukru dałeś ? Ale z tego co przeczytałem butelkowałeś 18-02. 2,5 tygodnia to może być za mało. Poczekaj jeszcze z kolejne 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Tylko kurka strasznie mało nagazowane... A dry stout nie powinien być słabonagazowany z samego założenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Powinien, a jakże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to i tajemnica się wyjaśniła Dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Hello W sobotę uwarzone kolejne piwo: Pils niemiecki 12º BLG z drożdżami Brewferm Lager 12 g. Wczoraj (14/4/2013) zadałem drożdże. Planowane przechowywanie w 10-14 C przez 2 tyg, a później zlanie na cichą i potrzymanie 2 tyg. w temp. ~ 7 C. Na cichej chcę dodać płatki dębowe whisky. Pytanie - czy zadawać je od razu po zlaniu na cichą, czy może dużo później? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Hej hej Nikt z Was nie stosował tych płatków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) http://www.piwo.org/topic/5480-browar-czarny-rys/page__st__120#entry163623 Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrcom Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Na cichej chcę dodać płatki dębowe whisky. Pytanie - czy zadawać je od razu po zlaniu na cichą, czy może dużo później? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Ja dodaje na cichą pod postacią "herbatki", czyli ok 20gram płatków zalewam 200ml wrzątku i jak ostygnie to do fermentatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksu Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Pils niemiecki zlany na cichą. Postoi ok. 2 tyg. i zlewam bo butelek. Dodałem ~30g płatków whisky pod postacią "herbatki" - dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się