Jump to content

Podprodukcja w "browarach regionalnych"

arusb

Recommended Posts

Właśnie się dziś dowiedziałem, że na jarmarku bożonarodzeniowym w moim mieście będą stoiska z "piwem tradycyjnym". Zadałem pytanie organizatorom kto zacz będzie sprzedawał to piwo i się zdziwiłem, bo okazało się, że 6km od Środy ktoś warzy piwo i to w dodatku do sprzedaży. Co zdziwiło mnie jeszcze bardziej to informacja jaką znalazłem w internecie na temat tej firmy. Zajmuję się ona... sprzedażą węgla :)

http://wyborcza.biz/..._sprzedazy.html

no i jak ma się ten artykuł do poprzedniego?! Generalnie wszystkim rośnie :D .

Czy to może oznaczać odwrót od marek tzw. "średniej" półki i tendecję do wyboru albo region, albo Harnaś ? Nie sądzę.

Edited by gottri

• 3 weeks later...

http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,13105502,Ile_zarabia_Kompania_Piwowarska_na_jednej_butelce.html?as=2

ciekawe stwierdzenie:

"W lipcu wprowadziliśmy na rynek piwo Książęce w trzech wariantach: Ciemne Łagodne, Czerwony Lager i Złote Pszeniczne. To lokalne piwo segmentu premium, dla wielbicieli piwa poszukujących nowych smaków. To również nasza odpowiedź na pewien trend światowy związany z rozwojem bardziej niszowych marek, wynikający z większej skłonności konsumentów do eksperymentowania. Tendencja ta sprzyja rozwojowi małych browarów. One powstają miedzy innymi w Stanach, ale także w Polsce. Nie postrzegamy jednak ich rozwoju jako zagrożenia. Nowe browary wzmacniają zainteresowanie piwem - na czym zyskuje również Kompania Piwowarska."