Skocz do zawartości

„Wymuszona” otwarta fermentacja


vojtol

Rekomendowane odpowiedzi

to troszkę przesadziłeś z ilością tej brzeczki ale widok ładny tylko żeby sie żadna zaraza nie wdała bo ryzyko chyba spore przy otwartym fermentatorze. powodzenia i daj znać co z tego wyszło

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powstał już taki dawno temu ;)

 

O! Fajne! to dopiero lekcja podglądowa :)

 

Pod warunkiem, że w odpowiednim czasie zamknie fermentator.

 

Dziś rano ostatni raz zebrałem pianę i zamknąłem fermentor.

Case closed! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Użytkownik lolo dnia 12 grudzień 2012 - 15:00 napisał

nie powinno się wdać, ma osłonę co2

Pod warunkiem, że w odpowiednim czasie zamknie fermentator.

Taka burzliwa fermentacja trwa ok. 2-3 dni :) i należy pilnować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Monster poszedł na cichą. Brak oznak zakażenia. W smaku i zapachu czuć fajną wędzonkę (w zasypie był 1 kg wędzonego i 1kg słodu „whisky”).

 

Edit: Zszedł z 18 do 4.5 °Blg

Edytowane przez vojtol
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.