mckolek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 to troszkę przesadziłeś z ilością tej brzeczki ale widok ładny tylko żeby sie żadna zaraza nie wdała bo ryzyko chyba spore przy otwartym fermentatorze. powodzenia i daj znać co z tego wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) nie powinno się wdać, ma osłonę co2 Edytowane 12 Grudnia 2012 przez lolo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajo33 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 nie powinno się wdać, ma osłonę co2 Pod warunkiem, że w odpowiednim czasie zamknie fermentator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Powstał już taki dawno temu O! Fajne! to dopiero lekcja podglądowa Pod warunkiem, że w odpowiednim czasie zamknie fermentator. Dziś rano ostatni raz zebrałem pianę i zamknąłem fermentor. Case closed! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Użytkownik lolo dnia 12 grudzień 2012 - 15:00 napisał nie powinno się wdać, ma osłonę co2 Pod warunkiem, że w odpowiednim czasie zamknie fermentator. Taka burzliwa fermentacja trwa ok. 2-3 dni i należy pilnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Monster poszedł na cichą. Brak oznak zakażenia. W smaku i zapachu czuć fajną wędzonkę (w zasypie był 1 kg wędzonego i 1kg słodu „whisky”). Edit: Zszedł z 18 do 4.5 °Blg Edytowane 22 Grudnia 2012 przez vojtol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajo33 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Gratuluję, oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dodałem do „Potwora” płatków dębowych, 20 g HT, 30 g MT+, 50 g MT i potrzymam jeszcze ze dwa tygodnie na cichej. Zakażenia brak (od uwarzenia minęło 24 dni, 12 burzliwej i 12 cichej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Monster zabutelkowany, infekcji brak. Wcześniej niż za pół roku chyba nie ma sensu go próbować, ale kto tyle wytrzyma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 a jak w smaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 a jak w smaku? Dobre! Wędzoność bardziej czuć właśnie w smaku niż zapachu, bo ten jest lekko owocowy, winny. Co tu dużo mówić, wyszło dokładnie takie jak chciałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 no to pogratulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mckolek Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 no i wszystko się pięknie i zakończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Znowu piwo mi się tak burzliwie fermentuje, tym razem na szczęście się tak mocno nie pieni http://www.piwo.org/topic/8595-browar-%E2%80%9Evojtol%E2%80%9D/?do=findComment&comment=185802 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się