Jump to content

Witam wszystkich piwowarów serdecznie

masgar

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Jest to mój start u Was, więc wypada się przedstawić.

Pochodzę z wybrzeża i mieszkam w Rumi. Jestem marynarzem i pracuję na statkach handlowych. W czasie wolnym lubię coś uwędzić, zrobić coś z mleka itp. Chciałbym nauczyć się warzyć piwo. Jestem zdeklarowanym przeciwnikiem zakupów marketowych. Nie wszystko można zrobić samemu, ale to co można to z pewnością warto. Wiemy co jemy i co pijemy. Nawet jak więcej pijemy i już nie wiemy to też wiemy co jemy i pijemy.

W innym temacie zaprezentuję skład mojej pierwszej warki i poproszę o pomoc i komentarz.

Na razie oczywiście dużo czytam i pomoc z mojej trony będzie żadna, ale potem oddam innym kolegom moja wiedzę i chętnie pomogę im.

Pozdrawiam

Grzegorz

Witam serdecznie

Wszystkim koleżankom i kolegom dziękuję za miłe przywitanie. Mam ambitny plan zrobienia pierwszej warki do Świąt Bożego Narodzenia. W takim gronie dam sobie radę. Pewnie nigdy nie będę bardzo aktywnym uczestnikiem na forum (praca za granica, dom, inne obowiązki), ale obiecuję, że będę się uczył, robił warki i jak poznam zasady to odwdzięczę się pomocą dla nowych kolegów. Koleżeństwo tak zakręconych ludzi udziela się i jedno zauważyłem, że w takim gronie przestaje obowiązywać tzw. tajemnica rodzinna. Dzielimy się doświadczeniami, osiagnięciami i nie obawiamy się konkurencji. Może współzawodniczymy, ale jest to szczere i bez pruderi. No to zbieram sprzęt i surowce i do roboty.

Pozdrowienia :beer:

Grzegorz