Jump to content

Butle gazowe i jakieś resztki w nich.

Rageofhonor

Recommended Posts

Czy to możliwe że oprócz gazu coś tam jeszcze zostaje? W 5 skończył się gaz ale coś tam jeszcze chlupało dlatego postanowiłem to wylać bo było tego aż 100 g na wadze. Zaczynam wylewać i to była jakaś brązowa ciecz. Na dodatek bardzo śmierdziała. Rozumiem że to był skroplony środek który dodają jako aromat do gazu Tylko dlaczego pozostaje on w butli? I kiedy wywietrzeje tam gdzie zostały jego resztki?

Czy to możliwe że oprócz gazu coś tam jeszcze zostaje? W 5 skończył się gaz ale coś tam jeszcze chlupało dlatego postanowiłem to wylać bo było tego aż 100 g na wadze. Zaczynam wylewać i to była jakaś brązowa ciecz. Na dodatek bardzo śmierdziała. Rozumiem że to był skroplony środek który dodają jako aromat do gazu Tylko dlaczego pozostaje on w butli? I kiedy wywietrzeje tam gdzie zostały jego resztki?

Ostatnio zrobiłem ten błąd że próbowałem dopalić resztki jak mi się zdawało gazu- sąsiedzi wezwali staż pożarną i pogotowie gazowe, wietrzenie 4 pięter na klatce schodowej- wyjaśniono mi że to właśnie znacznik zapachowy gazu :)

Zostaje w butli gdyż jest mniej lotny i jest po to żeby parować jak się już gaz skończy a pozostanie odkręcony ;)

Śmierdzi potwornie, utrzymuje się wiele dni jeśli się rozleje albo wsiąknie, co dziwne w małym stężeniu jest bardziej wyczuwalny niż w dużym (gdy spalał się to było jak paląca się nafta)