Bazyl Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Nabyłem dzisiaj zestaw Polskie Jasne z TB Szybkie pytanko: Jaka powinna być temperatura wody w momencie wsypywania słodu? Nie mogę tego znaleźć w szukajce Mam na stanie drożdże S-04 i S-23, chciałbym spróbować zrobić dolniaka (mam zapasową lodówkę ;]) Czy te S-23 się do tego w ogóle nadają? Były dołączone do zestawu Czeski Tmawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Szybkie pytanko: Jaka powinna być temperatura wody w momencie wsypywania słodu? Nie mogę tego znaleźć w szukajce U mnie to 2-3 stopnie powyżej docelowej. Mam na stanie drożdże S-04 i S-23, chciałbym spróbować zrobić dolniaka (mam zapasową lodówkę ;]) Czy te S-23 się do tego w ogóle nadają? Były dołączone do zestawu Czeski Tmawy Zerknij do charakterystyk na stronie producenta drożdży i/lub w dziale Charakterystyka szczepów drożdży gdzie dodatkowo znajdziesz opinie forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się