Robert Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 lub http://www.browamato...8&grupa_p=6 To ja się szczypie z ~50zł na beczkę plastikową a tu takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Skąd takie przekonanie, bo logicznie myśląc powinno być na odwrót? Poza tym to nie ma znaczenia bo i tak się łychę wyparza podczas chmielenia. Faktycznie, bzdurę popełniłem, z jakiegoś powodu utknęło mi w pamięci że taki był właśnie powód preferencji drewna nad plastikiem, kiedy pytałem o to zaczynając kilka miesięcy temu. Mea Culpa. Chodzi oczywiście o wytrzymałość - plastikowe będzie się wyginało, szczególnie przy większym zasypie / gęstszym zacierze, drewniane nie dość że wytrzymalsze i wygodniejsze w użyciu to jeszcze o wiele lepiej wygląda niż taka plastikowa łycha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 poza tym ludzkość miesza drewnem w garze od niepamiętnych czasów i jakiś się wytruła, więc mówimy drewnianej "mieszarce" kategoryczne tak!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scovron Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Weź IPA, jest bardziej przewidywalna i trudniej je zepsuć. To da sie jakiegos brewkita zepsuc ? Poza infekcjami to chyba niemozliwe... Jak się dosypie kilo cukru i sfermentuje w 26 stopniach, to pewnie się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Weź IPA, jest bardziej przewidywalna i trudniej je zepsuć. To da sie jakiegos brewkita zepsuc ? Poza infekcjami to chyba niemozliwe... Jak się dosypie kilo cukru i sfermentuje w 26 stopniach, to pewnie się da No jak sie nie czyta instrukcji to chyba mozliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Też wyjdzie piwo, po prostu gorsze Ale i tak będzie piwowarowi smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jomal Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 o właśnie przecież mam taki dla dziecka nada sie do fermentora też ? http://allegro.pl/me...2833180855.html Do zacierania nie, ale zamiast ciekłokrystalicznego jak najbardziej, jest lepszy od niego (dokładniejszy). Możesz też go użyć np. do pomiaru wody przed rehydratacją drożdży, do pomiaru temperatury zadawanego startera (to w przyszłości). Okazało się, że mój termometr nie jest w stanie zmierzyć ciepłoty fermentora bo ma zakres temp 32-42,9 st. C, natomiast otoczenia 5-59,9 st. C. Tak wynika z instrukcji, wiec odradzam kupowanie takiego egzemplarza do piwa, może inne takie termometry mają szerszy zakres temperatur. Termometr nada się tylko przy mierzeniu temperatury mojego synka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Jeżeli masz dokładnie taki sam, jak ten do którego podawałem link: http://allegro.pl/termometr-microlife-nc100-bezdotykowy-nc-100-tanio-i2906627782.html to z boku ma przełącznik, który pozwala mierzyć temperaturę w szerszym zakresie na różnych przedmiotach. A do celów medycznych go nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jomal Opublikowano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 no właśnie mam inny i napisałem po to żeby przypadkiem ktoś go nie kupował do piwowarstwa bo szkoda pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się