Erikos Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Jakiś czas temu kupiłem taki z podwójną skalą czyli do 32 Brix i SG. Porównywałem wskazania z poprzednim do 40brix (przydaje się do miodów pitnych) i wyniki takie same ale muszę przyznać, że dużo czytelniejszy jest ten nowy ze skalą do 32Brix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obecnie Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jakiś czas temu kupiłem taki z podwójną skalą czyli do 32 Brix i SG. Porównywałem wskazania z poprzednim do 40brix (przydaje się do miodów pitnych) i wyniki takie same ale muszę przyznać, że dużo czytelniejszy jest ten nowy ze skalą do 32Brix. Czy jest to aż tak bardzo uciążliwe? Zastanawiam się nad tym do 40 Brixów (za jakiś czas planuję zacząć robić właśnie miód, ale będzie to raczej sporadycznie), ale już widziałem nie jeden komentarz straszący nieczytelnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 komentarz straszący nieczytelnością. Ja nie straszę nieczytelnością. Stwierdzam tylko fakt, że na tym do 32Brix wskazania są dużo czytelniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Kupiłem ten refraktometr, przyszedł po niecałych 3 tygodniach, niestety ma pęknięty pryzmat i widać było na nim odciski palców, więc gdzieś to tam przechodzi przez "etapy kontroli jakości" Działać działa, nawet był skalibrowany (testowane na wodzie zdemineralizowanej), podziałka czytelna, wskazanie również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi