kolomar Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) uroki gotowcow ;p Gotowce mają swoje plusy i minusy, świadomie zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie. Osoba odpowiedzialna za stronę pod względem technicznym, to jednak dobry fachowiec i dlatego osobiście jestem dobrej myśli Co do zestawów surowców, to zgadzam się, że są potrzebne. Sam, zaraz po uwarzeniu kilku warek z Brewkitów, zacząłem się rozglądać za zestawami więc wiem o czym piszesz. Chcielibyśmy jednak wyróżnić się również w tym segmencie i potrzebujemy trochę czasu na dopracowanie naszego pomysłu. Póki co szczegółów zdradzał nie będę Edytowane 23 Stycznia 2013 przez kolomar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ja też postuluję o paczkomaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ze względu na logistykę, paczkomaty to na razie melodia przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahalejcio Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) tylko, że z tego co pamiętam to coś czytałem ze poczta wprowadzić ma regulacje, że do listu nie wrzucisz nic oprócz listu/katalogu reszta musi iść paczka, wiec jak tak będzie to już nie każde drożdże listem da się wysłać. a paczka na poczcie to chyba już blisko ceny kuriera Edytowane 23 Stycznia 2013 przez ahalejcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Wysyłałem ostatnio w kopercie bąbelkowej otwieracze/podkładki i nie było żadnych problemów.Myśle że z drożdżami też to przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahalejcio Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) mały off topic ;p mam nadzieje ze nie dostane po łapach..... na szybko znaleziony pierwszy lepszy link w tej kwestii http://www.echodnia....T0206/130119790, nie wnikam czy są problemy czy nie, zresztą z tego artykułu wynika ze raczej martwy przepis póki coś nie przepadnie. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez ahalejcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Ponawiam prośbę @ahalejcio pisz po polsku, używaj polskich liter, pliissss. Masz z tym jakiś kłopot? A te chmiele co wysłałem to właśnie zwykłym listem może jakiś wrażliwy zapachowo służbista na Poczcie jednak coś zamieszał z Twoim listem Anteks? edit: Kłopot jest taki że oni jeszcze sami nie wiedzą chyba o tym przepisie, kobita w okienku po prostu przyjęła ode mnie paczki/listy i je wyceniła nie sugerując nic że powinno być nadane w innej formie. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahalejcio Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Ponawiam prośbę @ahalejcio pisz po polsku, używaj polskich liter, pliissss. Masz z tym jakiś kłopot? w sumie to tak mam z tym kłopot, każdy ma swoje przyzwyczajenia ja przez ponad 8h dziennie od kilku lat głównie klepie kod, wiec nie używam polskich liter dla mnie to stało się normą. Co nie znaczy, że nie mogę pisać poprawnie. Pozatym chyba przeoczyłem żeby ktoś zwracał mi uwagę wcześniej więc zaskoczony jestem "ponawianiem prośby", ale skoro tak się tu przyjęło to nie widzę przeszkód żeby się dostosować do ogółu tylko nie linczujcie mnie od razu jak się zapomnę Edytowane 23 Stycznia 2013 przez ahalejcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 ale skoro tak się tu przyjęło to nie widzę przeszkód żeby się dostosować do ogółu tylko nie linczujcie mnie od razu jak się zapomnę I się chwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 A te chmiele co wysłałem to właśnie zwykłym listem może jakiś wrażliwy zapachowo służbista na Poczcie jednak coś zamieszał z Twoim listem Anteks? Widziałem dzisiaj listonosza, jakiś dziwny był.Może palił chmiel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optimusek Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Da się gdzieś kupić zestaw surowców na mniej niż 20l. ? wolał bym popróbować różnych smaków częściej niż raz na parę tygodni. Jeśli nie ma nigdzie to może wy wprowadzicie ? btw. ile u was trzeba czekać na przesyłkę bo w BA czekam już 4 dzień roboczy i ciągle "pakują" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Da się gdzieś kupić zestaw surowców na mniej niż 20l. ? wolał bym popróbować różnych smaków częściej niż raz na parę tygodni. Jeśli nie ma nigdzie to może wy wprowadzicie ? btw. ile u was trzeba czekać na przesyłkę bo w BA czekam już 4 dzień roboczy i ciągle "pakują" Możesz przecież sam zamówić sobie potrzebne ilości , bierzesz recepturę na 20l i dzielisz na pół. W praktyce okazuję sie , że 10l piwa to jest nic i znika błyskawicznie a roboty przy tym tyle samo co przy 20 i 40. Co do zamawiania w homebrewing masz opcje twoja własna receptura i zamawiasz sobie dowolne ilości słodów. Co do BA to szkoda słów komentować bo potrafią wysyłać ponad tydzień 2 paczki drożdzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Dlatego przestałem kupować z BA. Pakują i pakują, na mejle nie odpowiadają... . I dlatego jest to szansa dla sklepu z innej b(rz)eczki Hm, naprawdę brzeczka brzmi o niebo lepiej niż beczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) ile u was trzeba czekać na przesyłkę Dokładamy starań, żeby wysyłać zamówiony towar jak najszybciej. Paczki pakujemy zazwyczaj tego samego lub następnego dnia po wpłynięciu wpłaty na konto. W kolejnym dniu przesyłkę odbiera kurier, lub jedziemy z przesyłkami na pocztę. Mam na myśli oczywiście dni robocze. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez kolomar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Trochę to trwało, ale dotarła do magazynu pierwsza partia zamówionego chmielu w postaci trzynastu odmian granulatu, tylko i wyłącznie z roku 2012 ma się rozumieć, mamy nadzieję, że w atrakcyjnych dla Was cenach Zapraszam do odwiedzin i na zakupy. www.sklepzinnejbeczki.pl/sklep/chmiel/ Przypominam przy okazji, że jeszcze można zaopatrzyć się w drożdżaki Wyeast po promocyjnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Przypominam przy okazji, że jeszcze można zaopatrzyć się w drożdżaki Wyeast po promocyjnej cenie. Jak to jeszcze? Brakuje mi informacji o zawartości alfakwasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Jak to jeszcze? Brakuje mi informacji o zawartości alfakwasów Zawartość alfakwasów to podstawa, też się zdziwiliśmy, kiedy dostawca nie przesłał specyfikacji razem z chmielem Dostawca został poproszony o przesłanie tych informacji i jak je otrzymamy, to zostaną one wprowadzone na stronę. Odnośnie promocji, to wiadomo, że czasem trzeba coś zmienić Skończy się promocja na drożdże, będzie na coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Informacje o zawartości alfakwasów zostały uzupełnione. Dla wygody umieściliśmy również informację o zawartości alfakwasów przy nazwach chmielu więc jest widoczne co i jak bez konieczności wchodzenia w szczegółowy opis produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Miło mi poinformować, że do sklepu trafiła pierwsza partia, składająca się z 12 zestawów surowcowych, na bazie słodów. Zestawy opracowane zostały przy użyciu wiedzy i doświadczeń, zdobytych przy warzeniu ponad dwustu warek w Browarze Z Innej Beczki Uzupełniliśmy ponadto stany magazynowe słodów ze Strzegomia. Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Wesołych Świąt (prawa autorskie zastrzeżone ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Brakuje chmielu w szyszkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Chmiel w szyszkach jest upierdliwy w przechowywaniu ze względu na objętość. Poprawcie ten Continental - zaloze sie ze to jest Centennial. kolomar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billy the Kid Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Chmiel w szyszkach jest upierdliwy w przechowywaniu ze względu na objętość. Ale dla mnie różnica w smaku jest i to się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Brakuje chmielu w szyszkach W najbliższym czasie nie planujemy poszerzenia oferty o chmiel w szyszkach, powinny za to pojawić się następne odmiany chmielu w granulacie. Granulat chmielowy ma dużo większą stabilność, wolniej się starzeje w związku z czym efekty jego zastosowania są bardziej przewidywalne. Dużo łatwiej przy tym przechowywać chmiel w takiej postaci w odpowiednich warunkach (zamrażarka, lodówka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Czy będzie dodana opcja nawiercenia otworów do "czystego" fermentora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się