kristof1984 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Zawsze byłem zwolennikiem filtrowania z użyciem kadzi filtracyjnej. Ostatnio sobie taką wykonałem z 2 skrzynek z PRAKTICKERA (10zł za sztuke). Zdjęcia: Wymiary kadzi 30 x 40 x 15cm. Filtrowałem 4 kg zacier na stouta, zajeło to ok. pół godziny, wydajność wysoka. Troche czasu zajeło wiercenie dziurek. Jedyna wada, to troszke za mały rozmair, jakbym chciał filtrować 6kg zacier to już by mogł się nie zmieścić. Edytowane 20 Lutego 2009 przez kristof1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Heja Pomysł niezły Mozesz mi napisać czym spowodowany jest Twój entuzjazm do kadzi filtracyjnej a np. niechęć do filtratora z oplotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof1984 Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Zaczynałem od kadzi filtracyjnej. Myśle, że ten sposób daje najbardziej klarowne piwo, a i wydajnośc jest wysoka. Dzięki tej konstrukcji rownież czas filtracji nie jest problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Ja filtruję na oplocie, ale jak miałem problemy z filtracją portera to przeprosiłem mój stary filtrator. Zadziałał. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 A czy owe skrzynki mają atest PZH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Niezły,ekonomiczny pomysła; jak z utrzymaniem temperatury,chyba temp. młóta szybko spada???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Niezły,ekonomiczny pomysła; jak z utrzymaniem temperatury,chyba temp. młóta szybko spada???? czy ekonomiczny ? wężyk chyba tańszy , ile zacieru mieści się w tej skrzyncei jaka wydajność wychodzi ? Edytowane 21 Lutego 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof1984 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Wydajność 70%; 4kg zasypu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi