crosis Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Ja tam sobie nie mam nic do zarzucenia, a za resztę nie odpowiadam Będziesz dzisiaj w browarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 będę, ale 10-15min i jeszcze nie wiem o której Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Warka #93 German Pils - Utylizator Zaspy: Pilzneński (Bestmalz) – 9,5kg Caramel pils (Bestmalz) – 2kg Wiedeński (Strzegom) – 2kg Aroma (Bestmalz) - 1kg Pszenica niesłodowana – 1kg Sybilla 56g Hallertau Tradition 40g Lubelski 21g Magnat 40g Iunga 72g Spalt Spalter 60g Saphir 100g Kleikowanie: 60-70C-20’ 100C-10’ Zacieranie: 50l wody 54C - wsyp 52C-15’ kleik ustalanie pH -5.4-5.5 60-64C – 30’ odwrócona dekokcja (1/3) ->72C-10’ ->100C-10’ Powrót dekoktu 72C-15’ 78C-10’ Wysładzanie do 110l (3 pełne fermentatory) Gotowanie: 70’ Magnat 40g -60' Iunga 50g -30' Hallertau Tradition 40g -15’ Iunga 22g -15' Sybilla 56g -10’ Lubelski select 21g – 10’ Spalt Spalter 60g -5' Saphir 100g -0' Wyszło: 92l, 12,4blg 4 fermentatory zadane: 2x wlp833 German Bock 2x 2001 Urquell Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ładnie. Ja się zdziwiłem, bo nawet gotując 2 razy tylko 4 l zacieru (zasyp 4,5 kg pilsa z Bruntala na 15 l wody) wydajność wyszła mi strasznie fajna = prawie 23 l 13 BLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 no właśnie wydajność całkiem całkiem poza tym pozbyłem się wszystkich resztek chmieli z poprzedniego sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Chcesz? Oddam Ci swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 spoko, mam już świeży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Warka #94 Premium American Lager Zaspy: Pilzneński (Bruntal) – 10kg Caramel pils (Bestmalz) – 2,2kg Pszeniczny (Bestmalz) – 2kg Ryż - 1kg Kasza kukurydziana - 0,7kg Pszenica niesłodowana – 0,5kg Chinook - 80g Ahtanum - 200g Cascade - 30g Centennial - 40g Kleikowanie: 70-80C-30’ 100C-20’ Zacieranie: 50l wody 54C - wsyp 52C-15’ kleik 62-64C – 45’ 72C-15’ 78C-10’ Wysładzanie do 110l (3 pełne fermentatory) Gotowanie: 70’ Chinook 40g -60' Chinook 40g -30' Ahtanum 50g -15’ Cascade 30g -15' Ahtanum 50g -5' Centennial 40g -5' Ahtanum 100g -0' Wyszło: 96l, 13,4blg 4 fermentatory zadane: 2x wlp833 German Bock 2x 2001 Urquell Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się