Kasanga Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam , Robiłem starter bez mieszadła 2 stopniowy , stał sobie spokojnie jutro chciałem podziałać z dry stoutem a tu na powierzchni biały nalot. Wywalić czy da się to jeszcze uratować w zapachu "raczej: ok. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Za wiele Ci nie pomogę - wyjdzie abo nie jak chcesz zaryzykować to użyj - najwyżej będziesz miał kwas-stouta ja bym wywalił (ale podobno jestem paranoikiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Kwas - stouta to raczej nie chce mieć . A przemywanie gęstwy roztworem kwasu nie pamiętam jakiego ? zakładam że to tlenowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 łątwiej by było jakbyś wrzucił zdjęcie. Zasadniczo infekcja na tak wczesnym etapie zupełnie dyskwalifikuje drożdże - chyba że chcesz robić jakieś sour ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Shayboos, Wiktor utwierdziliście mnie w pierwszej myśli KIBEL. Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eslord Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 słusznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mckolek Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 nie rozumiem po co ryzykować z tą gęstwą drożdże to nie majątek a w przypadku pochopnej decyzji piwo płynie rura bardaszaną do ścieków. Rozumiem gęstwa to nowe doświadczenia i wyższa szkoła jazdy ale jakim kosztem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się