Kasanga Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Witam , Robiłem starter bez mieszadła 2 stopniowy , stał sobie spokojnie jutro chciałem podziałać z dry stoutem a tu na powierzchni biały nalot. Wywalić czy da się to jeszcze uratować w zapachu "raczej: ok. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
shayboos Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Za wiele Ci nie pomogę - wyjdzie abo nie jak chcesz zaryzykować to użyj - najwyżej będziesz miał kwas-stouta ja bym wywalił (ale podobno jestem paranoikiem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasanga Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Kwas - stouta to raczej nie chce mieć . A przemywanie gęstwy roztworem kwasu nie pamiętam jakiego ? zakładam że to tlenowce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 łątwiej by było jakbyś wrzucił zdjęcie. Zasadniczo infekcja na tak wczesnym etapie zupełnie dyskwalifikuje drożdże - chyba że chcesz robić jakieś sour ale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasanga Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Shayboos, Wiktor utwierdziliście mnie w pierwszej myśli KIBEL. Szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eslord Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 słusznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mckolek Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 nie rozumiem po co ryzykować z tą gęstwą drożdże to nie majątek a w przypadku pochopnej decyzji piwo płynie rura bardaszaną do ścieków. Rozumiem gęstwa to nowe doświadczenia i wyższa szkoła jazdy ale jakim kosztem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts