gradagala Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Redukcje gwintu kosztują 2-3 zl. Więc wszystko da się połączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Gwint jest taki sam, ale kłopot z białym kranikiem jest taki, że gwint w nim jest dużo krótszy niż w tym z czerwonym i nie ma jak nakręcić filtratora po przykręceniu kranika. Można wtedy ew. nakręcić filtrator bezpośrednio na kranik (bez nakrętki). to działa i jest szczelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CONTI Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 ja przecielem (brzeszczotem) wzdłuż oryginalna nakretke z bialego kranika i dokrecilem kranik a skontrowalem oplotem 3/4 i lata jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 U mnie na białym kraniku mieści się spokojnie oryginalna nakrętka i redukcja do oplotu. Choć uprzedzali mnie, że będą z tym kłopoty, także te białe kraniki chyba mają gwinty różnej długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ster Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Nie łatwiej by było kupić gotowy filtrator: http://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/filtrator_z_oplotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Nie łatwiej by było kupić gotowy filtrator: http://www.browar.bi...rator_z_oplotu. różnicę w cenie (w stosunku do samoróbki - koszt ok. 13-14zł) przeznaczyłbym na 3kg słodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 U mnie na białym kraniku mieści się spokojnie oryginalna nakrętka i redukcja do oplotu. Choć uprzedzali mnie, że będą z tym kłopoty, także te białe kraniki chyba mają gwinty różnej długości Ja mam kraniki z BA i Biowinu - jak zamontuję nakrętkę z kranika to oplot spokojnie się mieści. Z resztą Panowie. Obciążeń na tym gwincie nie ma, grunt by złapało ze 3 zwoje i już będzie się trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi