Skocz do zawartości

anteks piwowarzy


Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni dolniak 226

 

 

Jednak nie, to ostatni :smilies:

Warka 227

Warka 228 Naprawdę ostatni dolniak w tym sezonie :smilies:

Skład

- Pilzneński Wędzony 4500g (Weyermann? od Dori)

- Marynka 20g gran

- Lubelski 25g gran

Zacieranie

- 55°C 10 min, dolanie gorącej wody

- 62°C ( czę zacieru 72°C 15 min, 100°C 10 min)

- 72°C około 60 min ( bo muszę wyskoczyć po gaz :roll: )

 

Gotowanie 90 min

- 30' Marynka 20g

- 80' Lubelski 25g

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 229 Wielkanocne

Skład

- Wiedeński 5000g

- cararoma 200g

- karmel jasny 200g

- Biscut 200g

- jęczmień palony 200g

- Suchy ekstrakt około 1000g

-Marynka 20g

- Lubelski 30g

 

Zacieranie

- 62°C 10min( około 8l odlane, 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)

- 72°C 45 min

Gotowanie 70 min

- 0' Marynka 20g

- 60' Lubelski 30g

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 229 Wielkanocne

Skład

- Wiedeński 5000g

- cararoma 200g

- karmel jasny 200g

- cararoma 200g

- jęczmień palony 200g

-Marynka 20g

- Lubelski 30g

Przypadkowe zdublowanie czy nietypowy zasyp rozłożony w czasie zacierania?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 230

Skład

- Pale Ale 3500g

- Biscut 200g

- Cara50 300g

- Palony 100g

- East Kent Goldings 100g

 

Zacieranie

65-70°C 120 min

 

Gotowanie 70 min

- 10' 35g

- 40' 30g

- 70' 35g

 

Wyszło około 28l 10 blg, zadam 1028 London Ale

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.