anteks Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) Ostatni dolniak 226 Jednak nie, to ostatni Warka 227 Warka 228 Naprawdę ostatni dolniak w tym sezonie Skład - Pilzneński Wędzony 4500g (Weyermann? od Dori) - Marynka 20g gran - Lubelski 25g gran Zacieranie - 55°C 10 min, dolanie gorącej wody - 62°C ( czę zacieru 72°C 15 min, 100°C 10 min) - 72°C około 60 min ( bo muszę wyskoczyć po gaz ) Gotowanie 90 min - 30' Marynka 20g - 80' Lubelski 25g Edytowane 29 Marca 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Cześć I jak? Jak gotowałeś czuć było wędzonkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Patrząc na pogodę, to tych ostatnich może być jeszcze parę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) Cześć I jak? Jak gotowałeś czuć było wędzonkę? Zaciera się jeszcze, ale wędzonka bardzo słaba, Może wrzucić boczek? Edytowane 29 Marca 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Patrząc na pogodę, to tych ostatnich może być jeszcze parę Ale trzeba patrzeć miesiąc do przodu, w jakich temp zakończy sie fermentacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 U mnie jeszcze ziemia częściowo zmarznięta , wyżej w górach widzę śnieg , w nocy temperatura zawsze poniżej 0°C. W piwnicy do maja nie będzie więcej niż 11°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Nie każdy mieszka na końcu świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Świata może nie , ale Polski tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Ostatni dolniak 226 Jednak nie, to ostatni Warka 227 Warka 228 Naprawdę ostatni dolniak w tym sezonie Tak mi się przypomniało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Aktywowałem London Ale ( tylko starawe 07.11) jak nie wypalą to ..... dolniaki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Co mają nie wypalić, nawet roku nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 ale już 4 dzień puchną i efekt mizerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Warka 228 Naprawdę ostatni dolniak w tym sezonie Wyszło około 26l 12 blg zadam gęstwą W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Warka 229 Wielkanocne Skład - Wiedeński 5000g - cararoma 200g - karmel jasny 200g - Biscut 200g - jęczmień palony 200g - Suchy ekstrakt około 1000g -Marynka 20g - Lubelski 30g Zacieranie - 62°C 10min( około 8l odlane, 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego) - 72°C 45 min Gotowanie 70 min - 0' Marynka 20g - 60' Lubelski 30g Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Warka 229 Wielkanocne Skład - Wiedeński 5000g - cararoma 200g - karmel jasny 200g - cararoma 200g - jęczmień palony 200g -Marynka 20g - Lubelski 30g Przypadkowe zdublowanie czy nietypowy zasyp rozłożony w czasie zacierania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Przypadkowe zdublowanie czy nietypowy zasyp rozłożony w czasie zacierania? Poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Warka 223 zlana na cichą, blg 3.Drożdże wlane do 229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Warka 221 rozlana, blg spadło do około 3. Piękny wędzony zapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Warka 225 zlana na cichą, blg spadło do 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Dzisiaj ześrutowałem 20kg pszenicy 20kg pilzneńskiego 5kg Pale Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Warka 224 rozlana, blg około 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Warka 230 Skład - Pale Ale 3500g - Biscut 200g - Cara50 300g - Palony 100g - East Kent Goldings 100g Zacieranie 65-70°C 120 min Gotowanie 70 min - 10' 35g - 40' 30g - 70' 35g Wyszło około 28l 10 blg, zadam 1028 London Ale Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Słód ześrutowany rano chyba uwarzę Grodzisza Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No nie, o 1 w nocy śrutować. Nie masz Ty, chłopie, sumienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się