anteks Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Nie mam żadnych problemów ze 100%pszenicy. Zacier jest rzadki 5/1, grubsze śrutowanie.Wydajność 80-85% Edytowane 12 Stycznia 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dzisiaj ciemniak z tajemniczym dodatkiem do gotowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 W dniu 31.12.2019 o 22:23, anteks napisał: pod koniec gotowania I to w kociołku taki piękny wynik? jak to nie tajemnica to poproszę o recepturę bo też się przymierzam do czegoś mocniejszego na coobrze ale obawiam się czy nie będzie problemów z cyrkulacją brzeczki i filtracją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 2 minuty temu, marny_popis napisał: I to w kociołku taki piękny wynik? jak to nie tajemnica to poproszę o recepturę bo też się przymierzam do czegoś mocniejszego na coobrze ale obawiam się czy nie będzie problemów z cyrkulacją brzeczki i filtracją żadna tajemnica po prostu dłuuuugie gotowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 A przed gotowaniem ile było? i jakiej wielkości warka, mimo wszystko jeśli można prosić recepturę będę wdzięczny bo będę próbował pierwszy raz czegoś mocniejszego i wolałbym posiłkować się sprawdzonym przepisem, będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 2 godziny temu, marny_popis napisał: A przed gotowaniem ile było? i jakiej wielkości warka, mimo wszystko jeśli można prosić recepturę będę wdzięczny bo będę próbował pierwszy raz czegoś mocniejszego i wolałbym posiłkować się sprawdzonym przepisem, będę wdzięczny To był taki teścik. Przed gotowaniem było około 20l 19blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Warka 323 Dzisiaj testowy porterek Wiedeński 3kg Monachijski 3kg Pilzneński 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg Palony 0,5kg Marynka 30g Lubelski 30g Zacierane w Royalu na 2 razy 65'C 60 min - Pilzneński 2kg - Monacjijski 1kg - Wiedeński 1kg Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna - Wiedeński 2kg -Monachijski 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg 62'C 30min 72'C 30min 78'C 10 min- dodany palony gotowanie 60min 0' 30g Marynki 55' 30g Lubelski Wyszło około 25l 22blg zadane gęstwą W34/70 Edytowane 3 Lutego 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) @anteks, wybacz ale odkopię temat sprzed prawie 5lat. Chodzi o recepturę grodzisza, przeczytałem ja i mam pytanie, napisałeś słód wędzony, możesz określić czym on był wędzony? Jakim drewnem, i czy robiłeś to sam? Edytowane 3 Marca 2020 przez Juniorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 1 godzinę temu, Juniorek napisał: @anteks, wybacz ale odkopię temat sprzed prawie 5lat. Chodzi o recepturę grodzisza, przeczytałem ja i mam pytanie, napisałeś słód wędzony, możesz określić czym on był wędzony? Jakim drewnem, i czy robiłeś to sam? Sam nigdy nie wędziłem, myśle że to był jęczmienny wędzony steinbach lub weyerman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 warka 325 Sklad pale Ale 5000g płatki pszeniczne 500g Amora Preta 30g Zacieranie w Royalu 4/1 67'C 60min 78'C 10min gotowanie 60min 0' chmiel wyszło 28l 13blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi ? Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody Godzinę później Warka 326 bis skład Pilzneński 5kg Marynka 30g Lubelski 30g Whirfloc 1/3 tabl Zacieranie w Royalu 62'C 30min 72'C 30min Gotowanie 90min 60' Marynka 30' Lubelski Wyszło 27l 12,5blg Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Warka 327 Polskie ale OKTAWIA Trzecie piwo w tym tygodniu Pale Ale 5kg Oktawia 50g Zacieranie w Royalu 67'C 60min 78'C 10min Gotowanie 60min 60' Oktawia 30g 10' Oktawia 20g Wyszło 27l 12blg ps czas pracy 4 godz Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Oj mało tej Oktawii. U mnie przy takim SMaSHu, 170 g łącznie z chmieleniem na zimno była praktycznie niewyczuwalna. Będziesz na zimno sypał jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Jeszcze nie chmielilem na zimno Wuuu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Przygotowania do upałów bielok i przemo_07_10 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Potestujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Cześć. Gdzie kupiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Lodóweczka wyczyszczona, sprawdzona- działa. Piwa można prawie że wymrażać Edytowane 28 Czerwca 2020 przez anteks majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 jest lodówka jest i sterownik bielok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 328 Pils Zacieranie w Royalu Pilzneński Ireks 4kg Marynka 30g Lubelski 60g W34/70 zacieranie 62'C 30min 72'C 30min Gotowanie 90min 60' Marynka 15g 30' Marynka 15g 5' Lubelski 30g w chłodzeniu Lubelski 30g Zadane W 34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) warka 329 18.07.20 Pale ale 5kg mieszanka amerykańskich chmieli 140g zacieranie w Royalu 67'C 60min 78'C 10min Gotowanie 60min 15min 70g chmielu w chłodzeniu 70g chmielu chłodzenie chłodnicą zadane Danstar - Nottingham zdjęcia z warzenia powyżej Edytowane 21 Lipca 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) warka 330 SHPIPA skład Pilzneński Malteurop 5kg Zula 160g Zacieranie Royal 68'C 60min 78'C min Gotowanie 60min 15min 70 Zula w chłodzeniu 90g Zula przygotowanie wody lodowej do chlodzenia Edytowane 21 Lipca 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) 331 Skład Pilzneński malteurp 6kg Mix chmieli amerykańskich 60g Zacieranie RoYal 67'C 90 min Gotowanie 60 min chmiel 15min Chłodzenie testowo wymiennikiem zakwejkowane Edytowane 31 Lipca 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Filmik z testowego chłodzenia wymiennikiem Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się