goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam jestem w trakcie zacierania ok.23 l dry stouta i 11,5 Oyster Stouta. Czy ktoś ma jakieś doświadczania z dodawaniem ostryg ( mam na myśli kiedy? ) Ostrygi już obrane i czekają na swoją kolej. Planuje tuzin 2 (rozmiar) na 11,5 l. Myślicie że paczka safale s-04 wystarczy na 33 litry piwa ? Mialem nadzieje zebrac piane na stouta ostrygowego z robusta lecz niesesty piana już nikła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje. Ja już przeczytalem praktycznie wszystko na homebrewtalk ale niestety wolałbym jakieś szczegóły od naszych Narazie moj plan to na 50 min mieso z muszlami i na 0 min wode z ostryg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 będzie możliwość degustacji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 będzie możliwość degustacji?? jasne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 To jestem pierwszy w kolejce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Prosiłbym o rade w sprawie us-04 na 33 l piwa? dają rade ? AndrzejKu masz zaklepane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą. Jakiś sposób ? mam 2 osobne warki jak je podzielić ? Edytowane 9 Marca 2013 przez goral89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gagarin Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 może ktoś próbował zrobić takie coś smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to można powiedzieć - prawdziwe piwo z jajami!;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi