goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam jestem w trakcie zacierania ok.23 l dry stouta i 11,5 Oyster Stouta. Czy ktoś ma jakieś doświadczania z dodawaniem ostryg ( mam na myśli kiedy? ) Ostrygi już obrane i czekają na swoją kolej. Planuje tuzin 2 (rozmiar) na 11,5 l. Myślicie że paczka safale s-04 wystarczy na 33 litry piwa ? Mialem nadzieje zebrac piane na stouta ostrygowego z robusta lecz niesesty piana już nikła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje. Ja już przeczytalem praktycznie wszystko na homebrewtalk ale niestety wolałbym jakieś szczegóły od naszych Narazie moj plan to na 50 min mieso z muszlami i na 0 min wode z ostryg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 będzie możliwość degustacji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 będzie możliwość degustacji?? jasne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 To jestem pierwszy w kolejce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Prosiłbym o rade w sprawie us-04 na 33 l piwa? dają rade ? AndrzejKu masz zaklepane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą. Jakiś sposób ? mam 2 osobne warki jak je podzielić ? Edytowane 9 Marca 2013 przez goral89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gagarin Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 może ktoś próbował zrobić takie coś smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to można powiedzieć - prawdziwe piwo z jajami!;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się