suthum Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Witam. Jestem tu nowy, moja wizyta spowodowana została brakiem normalnego dostępu u mnie do AIPA/IPA . Mam cichą nadzieję, że z pomocą kolegów z forum uda mi się napić wreszcie samodzielnie uwarzonego AIPA. Na początek planuję coś z gotowców, jestem na etapie "zbierania butelek" oraz zakupów sprzętu. Pozdrawiam z lubuskiego suthum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 witaj i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Serwus! Gdybyś potrzebował pomocy w rozważaniu co potrzebne na początku do zakupu a co zbędne napisz temat, a w nim co planujesz kupić w zakładce "Piaskownica" - na pewno ktoś dobrze doradzi. Ja sam kupiłem kilka rzeczy które leżą nie używane Pozdrowienia z Poznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suthum Opublikowano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dzięki za miłe powitanie. Planuję na początku zakup jakiegoś gotowego zestawu do brewkita (2 wiadra, kapslownica, termometr i takietam.. ). Nie chcę startować od razu na głęboką wodę z zacieraniem, tylko sprawdzić czy wyjdzie mi chociaż raz coś zbliżone do AIPA(jestem zachwycony smakiem) z "gotowca". Naczytałem się o zakażeniach i warkach wylanych w kanał, a z brewkita na początek "chyba" powinno coś wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Bez chmielenia na zimo , albo przynajmniej warzenia z ekstraktów niechmielonych może być ciężko uzyskać porzadany efekt . Witaj , i powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witaj! Polecam także kontakt z Panią Dorotą z HomeBrewing. Mi doradziła w kwestii sprzętu, dzięki czemu kupiłem tylko to, co mi będzie potrzebne, bez zbędnych gadżetów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarok3 Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Witaj Moja IPA z brewkitu była mało podobna do tego czym miała być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi