anatom Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Masz policzone odparowanie? U mnie przy warkach ok 40l na garnku fi 50 odparowanie jest na poziomie 7l/h. Ty założyłeś że Ci odparuje ok 2,5 litra. Sam skurcz brzeczki przy studzeniu zabierze Ci ze dwa litry (ok 4%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Tak, mam to ustawione. To pierwsza warka na nowym sprzęcie i liczę się z tym że nie wyjdzie idealnie do założeń. Skurcz 4%, odparowanie 6,2% z reguły tak miałem w GF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) No to faktycznie znikome. Celuj przy wysladzaniu w OG bo po gotowaniu podniesie się gdzie tylko ok 0.5 st plato. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez anatom OG zamiast FG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikusny Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @Pabllo_Lodz i jak receptura udana? Mam zamiar pierwszy raz Dunkelweizena uwarzyć i się zastanawiam czy bardziej w przepis Twój czy[mention=1932]zgoda[/mention] iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się