anatom Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Masz policzone odparowanie? U mnie przy warkach ok 40l na garnku fi 50 odparowanie jest na poziomie 7l/h. Ty założyłeś że Ci odparuje ok 2,5 litra. Sam skurcz brzeczki przy studzeniu zabierze Ci ze dwa litry (ok 4%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Tak, mam to ustawione. To pierwsza warka na nowym sprzęcie i liczę się z tym że nie wyjdzie idealnie do założeń. Skurcz 4%, odparowanie 6,2% z reguły tak miałem w GF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) No to faktycznie znikome. Celuj przy wysladzaniu w OG bo po gotowaniu podniesie się gdzie tylko ok 0.5 st plato. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez anatom OG zamiast FG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikusny Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @Pabllo_Lodz i jak receptura udana? Mam zamiar pierwszy raz Dunkelweizena uwarzyć i się zastanawiam czy bardziej w przepis Twój czy[mention=1932]zgoda[/mention] iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi