Pieron Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Warka 245 Urbook z dnia 18 grudnia 2011r. Spadł do 4,4°Blg i ma 7,5%alk. Rozlano do flaszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Warka 241 - Dubbel 17,3°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Też dziś rozlałem. Zeszło na 4,1°Blg i ma 7,5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Warka 246 Urbook 15,7 Blg z dnia 18 grudnia 2011r. Też rozlano. Spadł tylko do 5,4° i ma 5,7% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Warka 247 - Imbirowe 11°Blg z dnia 27 grudnia 2011r. Zeszło na 1,7°Blg i ma 5,2% alk.Rozlano do flaszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Pracowity dzionek Edytowane 7 Lutego 2012 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 (edytowane) Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg z dnia 8 grudnia 2011r. Również rozlane do flaszek. Zeszło na 5,2°Blg i ma 8,5% alk. Edytowane 8 Lutego 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg z dnia 8 grudnia 2011r. Również rozlane do flaszek. Zeszło na °Blg i ma % alk. Fajne piwo. Skoro nie ma ballingów, nie ma i alkoholu. Proste. Tyś je, rychtyk pieron, Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Och Pieronie ile Ty tego masz ? przeszedłeś na zawodowstwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Zaraz poprawiam. Jakie zawodowstwo, przecież powoli się rozkręcam i biorę się za warzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Warka 253 - Pokazowe 11°Blg z dnia 28 stycznia 2012r. Tak, tego dnia odbył się pokaz warzenia piwa pszenicznego. Więcej nie ma co tu pisać Dziś piwo przelane na cichą, a za tydzień będzie w kegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Warka 249 - Herkules z dnia 30 grudnia 2011r. No i dziś rozlałem to piwo do flaszek. Zeszło na 2,9°Blg i ma 5,4% alk. W smaku wcale nie czuć te ponad 400IBU. Mi przynajmniej smakuje. Edytowane 8 Lutego 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Warka 240 - Amerykański Lagier 14°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Kolejna warka rozlana. Zeszło na 3,2Blg i ma 6,1% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Warka 254 - Pszeniczne 11°Blg z dnia 8 lutego 2012r. Składniki: - pilzeński 4 kg; - pszeniczny 6 kg; - lubelski 45 g; - drożdże: gęstwa WB-06 Zacieranie: - 44°C - 15 - 52°C - 10'; - 62°C - 20'; - 72°C - 60'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - całość; - 70' - chłodzenie. Drożdże zadano w 15°C. Edytowane 8 Lutego 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Warka 250 Urbook 18°Blg z dnia 31 grudnia 2011r. W końcu przelałem to sylwestrowe piwo. Zeszło na 5,5°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg z dnia 4 grudzień 2011r. Zeszło na 11,5°Blg i więcej chyba już nie zejdzie. Przelałem więc na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Warka 252 - Jasne z dnia 18 stycznia 2012r. Też przelałem na cichą. Wersja z 2112 zeszła na 2,7°Blg a wersja z 2308 na 3,5°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) Warka 255 - Witbier z dnia 9 lutego 2012r. Składniki: - pilzeński 5,2 kg; - pszeniczny 1,5 kg; - płatki pszeniczne 4 kg; - tradition 80 g; - curacao 80 g; - kolendra 60 g; - drożdże: Witbier 3944 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 66°C - 60'; - 72°C - 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 60g; - 55' - 20g, curacao i kolendra; - 70' - chłodzenie. Wyszło 13,5 więc dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 10C. Edytowane 9 Lutego 2012 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Warka 255 - Witbier z dnia 9 lutego 2012r. Wyszło 13,5 więc dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 10C. Drożdże zadano w 15°C. Szybko Ci przefermentowało ale w sumie to widzę, że drożdże też dwa razy zadawałeś Tak czy inaczej liczę na jakąś buteleczkę do degustacji, bo sama nie mogę się coś zabrać za warzenie Wita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Szybko Ci przefermentowało ale w sumie to widzę, że drożdże też dwa razy zadawałeś Tak czy inaczej liczę na jakąś buteleczkę do degustacji, bo sama nie mogę się coś zabrać za warzenie Wita. Raz zadałem a reszta była skopiowana i zapodziała się poniżej okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Wiem, żartowałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Warka 256 - California Common z dnia 9 lutego 2012r. Składniki: - pilzeński9 kg; - monachijski 0,7kg; - biscuit 0,6 kg; - caraamber 0,5 kg; - czekoladowy 0,2 kg; - herkules 40 g; - lomic 40 g; - tradition 40 g; - drożdże: 2112 California Lagier Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 30'; - 72°C - 30'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 30' - traditnion; - 75' - reszta; - 90' - chłodzenie. Wyszło też 13,5° więc dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 20°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Warka 257 - Dry Stout z dnia 9 lutego 2012r. Składniki: - pale ale 5,5 kg; - monachijski 2 kg; - jęczmień palony 0,64 - płatki błyskawiczne 1,4 kg; - czekoladowy 0,2 kg; - traditioin 75 g; - drożdże: Irisch Ale 1084 Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 90'; - 72°C - 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - traditnion; - 60' - chłodzenie. Wyszło też 13°Blg więc też dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 12°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Wiem, żartowałam Przynajmniej wiem, że ktoś to jeszcze czyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 No ładnie, trzy warki w ciągu jednego dnia. A mnie browar zamarzł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 No ładnie, trzy warki w ciągu jednego dnia. A mnie browar zamarzł Dokładnie 3,5, bo jutro samo warzenie i coś tam jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się