Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg

z dnia 8 grudnia 2011r.

 

Również rozlane do flaszek. Zeszło na °Blg i ma % alk.

 

Fajne piwo. Skoro nie ma ballingów, nie ma i alkoholu. Proste. Tyś je, rychtyk pieron, Adam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 253 - Pokazowe 11°Blg

z dnia 28 stycznia 2012r.

 

Tak, tego dnia odbył się pokaz warzenia piwa pszenicznego. Więcej nie ma co tu pisać ;)

Dziś piwo przelane na cichą, a za tydzień będzie w kegu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 249 - Herkules

z dnia 30 grudnia 2011r.

 

No i dziś rozlałem to piwo do flaszek.

Zeszło na 2,9°Blg i ma 5,4% alk.

 

W smaku wcale nie czuć te ponad 400IBU. Mi przynajmniej smakuje.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 254 - Pszeniczne 11°Blg

z dnia 8 lutego 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 4 kg;

- pszeniczny 6 kg;

 

- lubelski 45 g;

- drożdże: gęstwa WB-06

 

Zacieranie:

- 44°C - 15

- 52°C - 10';

- 62°C - 20';

- 72°C - 60';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - całość;

- 70' - chłodzenie.

 

Drożdże zadano w 15°C.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 255 - Witbier

z dnia 9 lutego 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 5,2 kg;

- pszeniczny 1,5 kg;

- płatki pszeniczne 4 kg;

- tradition 80 g;

- curacao 80 g;

- kolendra 60 g;

- drożdże: Witbier 3944

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 66°C - 60';

- 72°C - 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 60g;

- 55' - 20g, curacao i kolendra;

- 70' - chłodzenie.

 

Wyszło 13,5 więc dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 10C.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 255 - Witbier

z dnia 9 lutego 2012r.

 

 

Wyszło 13,5 więc dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 10C.

 

Drożdże zadano w 15°C.

 

Szybko Ci przefermentowało ;) ale w sumie to widzę, że drożdże też dwa razy zadawałeś ;)

Tak czy inaczej liczę na jakąś buteleczkę do degustacji, bo sama nie mogę się coś zabrać za warzenie Wita. :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szybko Ci przefermentowało ;) ale w sumie to widzę, że drożdże też dwa razy zadawałeś ;)

Tak czy inaczej liczę na jakąś buteleczkę do degustacji, bo sama nie mogę się coś zabrać za warzenie Wita. :(

Raz zadałem a reszta była skopiowana i zapodziała się poniżej okna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 256 - California Common

z dnia 9 lutego 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński9 kg;

- monachijski 0,7kg;

- biscuit 0,6 kg;

- caraamber 0,5 kg;

- czekoladowy 0,2 kg;

- herkules 40 g;

- lomic 40 g;

- tradition 40 g;

- drożdże: 2112 California Lagier

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - 30';

- 72°C - 30';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 30' - traditnion;

- 75' - reszta;

- 90' - chłodzenie.

 

Wyszło też 13,5° więc dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 20°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 257 - Dry Stout

z dnia 9 lutego 2012r.

 

Składniki:

- pale ale 5,5 kg;

- monachijski 2 kg;

- jęczmień palony 0,64

- płatki błyskawiczne 1,4 kg;

- czekoladowy 0,2 kg;

- traditioin 75 g;

- drożdże: Irisch Ale 1084

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - 90';

- 72°C - 20';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 0' - traditnion;

- 60' - chłodzenie.

 

Wyszło też 13°Blg więc też dodam wody po fermentacji. Drożdże zadane w 12°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.