zbynekkk Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Kiedyś tak miałem, to zlałem wężykiem spod piany do czystego fermentatora. Piwo wyszło dobre, bez oznak infekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Adaś ale Ty ładnie wyglądasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Adaś ale Ty ładnie wyglądasz Staram się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Staram się Eeeee tam. PhotoShop czyni cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Eeeee tam. PhotoShop czyni cuda Na szczęście obyło się bez programu komputerowego, ale pewnie bardziej się przyda po jakimś wypadku śmiertelnym (szczególnie komunikacyjnym) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Warka 252 - Jasne z dnia 18 stycznia 2012r. Składniki: - pilzeński 9 kg; - monachijski 2 kg; - lomik 100 g; - drożdże: 2112 i 2308. Zacieranie: - 52°C - 30'; - 62°C - 60'; - 72°C - 60'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 20' - 65g; - 40' - 35g; - 50' - chłodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Coś długawe to zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Coś długawe to zacieranie. Browar remontuje , ....to i zacieranie spontaniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Na kursie byłem i samo się zacierałem. Musiałem rozłożyć na 3,5h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Pieronek ! Odnośnie Twojego Barleywina : ...a mówiłem - nie dawaj tyle karbidu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg z dnia 4 grudzień 2011r. Dziś dopiero przelałem na cichą. Zeszło na 13°Blg. Marnie i słodkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg z dnia 4 grudzień 2011r. Dziś dopiero przelałem na cichą. Zeszło na 13°Blg. Marnie i słodkie. Kurde, coś mi nie dawało spokoju i doszedłem teraz o co biega z tym piwem. Otóż był w temp. 12°C więc i tak dużo odfermentował, zatem dodaję drożdży ponownie, może odfermentuje jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Warka 245 Urbook 17,7 Blg z dnia 18 grudnia 2011r. Przelany na cichą. Zeszło na 4,8°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg z dnia 4 grudzień 2011r. Dziś dopiero przelałem na cichą. Zeszło na 13°Blg. Marnie i słodkie. Trza będzie pogonić te lenie W tamtym roku robiłem bożonarodzeniowe 24°Blg na WPL 570 bez napowietrzania w czasie fermentacji. Zeszło do 3,5°Blg i ładnie się nagazowało.[/font] Edytowane 24 Stycznia 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Warka 240 - Amerykański Lagier 14°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. zeszło na 3,2°Blg i jest na cichej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Trza będzie pogonić te lenie W tamtym roku robiłem bożonarodzeniowe 24°Blg na WPL 570 bez napowietrzania w czasie fermentacji. Zeszło do 3,5°Blg i ładnie się nagazowało.[/font] Bubuś, doczytałeś co pisałem później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Bubuś, doczytałeś co pisałem później? W tym czasie pisałem posta. Zobaczyłem dopiero teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 W tym czasie pisałem posta. Zobaczyłem dopiero teraz. Ale tu masz rację, zaraz je trochę pogodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ale tu masz rację, zaraz je trochę pogodnie. ... tylko nie karbidem ... Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 ... tylko nie karbidem ... Tylko temperaturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warka 242 - Zielone 11°Blg z dnia 15 grudnia 2011r. Z Jasnego zmieniłem na Zielone i tak to piwo będzie na 17 marca św. Patryka. Zeszło do 2°Blg i ma 5% alk. - rozlałem ostatniego stycznia do kega i butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warka 250 Urbook z dnia 31 grudnia 2011r. Dziś miałem przelać ale nadal mało odfermentowało. Czekam dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warka 247 - Imbirowe 11°Blg z dnia 27 grudnia 2011r. Przelałem na cichą. Zeszło na 2°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warka 241 - Dubbel 17,3°Blg z dnia 12 grudnia 2011r. Też dziś przelałem na cichą. Zeszło na 4,1°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Warka 239 - Świąteczny Hazok 20°Blg z dnia 8 grudnia 2011r. I to też dziś przelałem na cichą. Zeszło tylko na 5,7°Blg, ale fajnie się komponuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się