Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 252 - Jasne

z dnia 18 stycznia 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 9 kg;

- monachijski 2 kg;

- lomik 100 g;

- drożdże: 2112 i 2308.

 

Zacieranie:

- 52°C - 30';

- 62°C - 60';

- 72°C - 60';

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 20' - 65g;

- 40' - 35g;

- 50' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg

z dnia 4 grudzień 2011r.

 

Dziś dopiero przelałem na cichą. Zeszło na 13°Blg. Marnie i słodkie. :/

Kurde, coś mi nie dawało spokoju i doszedłem teraz o co biega z tym piwem.

Otóż był w temp. 12°C więc i tak dużo odfermentował, zatem dodaję drożdży ponownie, może odfermentuje jak trzeba. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 235 - Barbórkowe 26°Blg

z dnia 4 grudzień 2011r.

 

Dziś dopiero przelałem na cichą. Zeszło na 13°Blg. Marnie i słodkie. :/

 

Trza będzie pogonić te lenie :D

W tamtym roku robiłem bożonarodzeniowe 24°Blg na WPL 570 bez napowietrzania w czasie fermentacji. Zeszło do 3,5°Blg i ładnie się nagazowało.[/font]

Edytowane przez bubuś
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trza będzie pogonić te lenie :D

W tamtym roku robiłem bożonarodzeniowe 24°Blg na WPL 570 bez napowietrzania w czasie fermentacji. Zeszło do 3,5°Blg i ładnie się nagazowało.[/font]

Bubuś, doczytałeś co pisałem później? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 242 - Zielone 11°Blg

z dnia 15 grudnia 2011r.

 

Z Jasnego zmieniłem na Zielone i tak to piwo będzie na 17 marca św. Patryka.

Zeszło do 2°Blg i ma 5% alk. - rozlałem ostatniego stycznia do kega i butelek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.