Skocz do zawartości

Gotowanie brzeczki


Maciucha67

Rekomendowane odpowiedzi

Takie laickie pytanie: czy w trakcie chmielenia można, w miejsce odparowanej wody, dodawać cienkusza jak się za dużo wysłodzi?

Szkoda wylewać, tylko czy to negatywnie nie wpłynie na resztę? W końcu gotować się będzie krócej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No ale zalecenie jest żeby cienkusza poniżej 2 blg nie dolewać, ponieważ wtedy wypłukiwane są nie pożądane składniki z młóta takie jak taniny i garbniki. Lepiej też gotować te wysłodziny równolegle do chmielenia żeby pozbyć się DMS-a. Ale tak to można dodać śmiało :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.