Maciucha67 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Takie laickie pytanie: czy w trakcie chmielenia można, w miejsce odparowanej wody, dodawać cienkusza jak się za dużo wysłodzi? Szkoda wylewać, tylko czy to negatywnie nie wpłynie na resztę? W końcu gotować się będzie krócej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Chyba tylko trzeba pamiętać, żeby nie dolewać zbyt chłodnego płynu, żeby chmiel dalej się gotował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciucha67 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Chyba tylko trzeba pamiętać, żeby nie dolewać zbyt chłodnego płynu, żeby chmiel dalej się gotował. Tak, tak, o tym pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 No ale zalecenie jest żeby cienkusza poniżej 2 blg nie dolewać, ponieważ wtedy wypłukiwane są nie pożądane składniki z młóta takie jak taniny i garbniki. Lepiej też gotować te wysłodziny równolegle do chmielenia żeby pozbyć się DMS-a. Ale tak to można dodać śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się