Kamil Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam, Zakupiłem podpiwek kujawski. Na opakowaniu pisze tak: Zawartość paczki wsypać do 10 litrów wody, gotować 10 minut. Przecedzić i ostudzić. Dodać 5 g drożdży (chyba chodzi o piekarnicze). Dodać 500 g cukru. Wymieszać rozlać do butelek ze szczelnym korkiem. Odstawić na 3 dni. Moje pytania: 1. Czy zamiast drożdży piekarniczych mogę dodać trochę gęstwy drożdży dolnej fermentacji albo drożdży winnych? 2. Czy taka ilość cukru, gdy przefermentuje nie rozsadzi butelek? 3. Czy mogę to normalnie zakapslować do butelek po piwie? Za odpowiedzi z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) Wyszukiwarka nie działa? Podpiwek Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez Jejski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się