jaworek346 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 witam dlaczego gdy jest podlaczony gaz to ta zlaczka ucieka mi CO2 a gdy ustawie powyzej okolo 3bar to potrafi nawet sama spasc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Jak ucieka Co2 to wina o-ringu ale u Ciebie wydaje się być rzecz poważniejsza. Możliwe uszkodzenia: 1 Uszkodzone kulki zacinajace 2 Nie nasmarowanie kulki zacinajace 3 za słaba/wyrobiona sprężyna dociskająca pośrednio kulki Na pierwsze lekarstwo proponuję przesmarowanie smarem silikonowym lub silikonem w spreju. Oczywiście wymiana o-ringu na króćcu kega. Jeżeli nie pomoże rozebrać szybkozłączkę sprawdzić i nasmarować silikonem sprężynę i inne elementy ruchome. jak nie pomoże to do kosza Wadliwy może tez być króciec gazowy kega ale to mniej prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 rozbierałem złączke i wszystko było nasmarowane ale nasmarowałem jeszcze raz wazeliną techniczną. kulki wydają się dobre mają 4mm średnicy nie są starte lecz ta sprężyna wydaję się zużyta. czy może mi ktoś podać wysokość prawidłową sprawnej sprężyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Wydaje się, iż to pytanie pozostanie bez echa wśród członków forum. prawda jest taka, że nikomu nie zechce się odpowiedzieć na Twoje pytanie a bo to trzeba rozkręcać... a może coś popsuję .... Może teraz ktoś z Teoretyków tego forum coś napisze ? znają się na wielu sprawach wiec powinni Tobie pomóc i w tym problemie ps tak mała rada, wazelina służy co czegoś innego do piwa stosuj smar silikonowy z dopuszczeniem do kontaktu z jedzonkiem bo inaczej będziesz miał pianę jak w piwach komercyjnych Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez bnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 jest to wazelina techniczna a nie taka o której myślisz. a jeśli ktoś ma chęć mi pomóc to nic trudnego. Wystarczy zdjąć wkretakiem taki drut chyba segier i tyle potem tylko zdejmujemy korpus i sprezyna na wierzchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 ps2 czekaj, czekaj jaworek346 to Ty krajan jesteś to Ci pomogę, jak znajdę chwilę to rozkręcę i pomierzę pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 jaworek346 jasne, wazelina techniczna pomoże w odkręceniu śrubki a w kegu zgasi Ci pianę. Mój lekko ironiczny post miał za zadanie mobilizację ludzi do pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 jak to krajan?? dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 czyli człowiek z okolicy u nas taka pustynia piwowarska ze hoho wpadniesz na warsztaty piwowarskie do Białej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 zalezy kiedy sa? jak bedzie cieplo to podjade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech.zywiec Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 wpadniesz na warsztaty piwowarskie do Białej ? Jest już jakiś konkretny termin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Pozwólcie ze zapytam w tym temacie:) Czy keg "premix" to jest standardowy keg pepsi? Mam możliwość kupienia w rozsądnej cenie ale nie wiem czy są to kegi pepsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Tak, to samo ważne jest w sumie wejście na szybkozłączki sprawdź czy są płaskie bez bolców po bokach (be te są od Coli). Rozsądna cena to jaka? I skąd dojście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pero Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Od znajomego Ma dwa ostatnie i mówił że jak chce to sprzeda po stówce. Ale nie mam pewności czy na pewno są to pepsi. Dzięki za info, sprawdzę i jeśli są to biorę. Jak będzie kiedyś więcej to na pewno dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi