Skocz do zawartości

dobór słodów i chmieli - espresso stout


chomiczon

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

 

Chciałbym odtworzyć recepturę z tego przepisu lub raczej się do niej zbliżyć.

 

http://www.piwo.org/topic/5046-espresso-stout-stout-kawowy/

 

Mam już trochę warek za sobą ale głównie z gotowych receptur. Dobór odpowiednich słodów jest jeszcze dla mnie trudny.

 

Czy tymi słodami jestem w stanie zrobić podobne piwo? Część jest dostepna, niestety nie wszystkie i na pewno musiałbym je zastąpić dostępnymi.

 

http://homebeer.pl/pl/piwo-domowe_slody_slody-niesrutowane?&page=1

 

Dzięki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć.

 

Chciałbym odtworzyć recepturę z tego przepisu lub raczej się do niej zbliżyć.

 

http://www.piwo.org/...t-stout-kawowy/

 

Mam już trochę warek za sobą ale głównie z gotowych receptur. Dobór odpowiednich słodów jest jeszcze dla mnie trudny.

 

Czy tymi słodami jestem w stanie zrobić podobne piwo? Część jest dostepna, niestety nie wszystkie i na pewno musiałbym je zastąpić dostępnymi.

 

http://homebeer.pl/p...utowane?&page=1

 

Dzięki

 

Scooby w swoim przepisie dużo już podpowiedział, zajrzyj też tutaj http://www.kotmf.com...s/maltnames.php . I patrząc na ten sklep:

18.0 lbs. (8.2 kg) Pale Malt (2-row) - pilzneński

2.00 lbs. (0.9 kg) słód pszeniczny - jest na stanie

2.00 lbs. (0.9 kg) Crystal 60L - karmelowy jasny

1.00 lbs. (0.45 kg) słód czekoladowy - jest na stanie

0.50 lbs. (0.22 kg) Roasted Barley (palony) - jęczmień palony

i gotowe :)

Edytowane przez Rafek00
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.