BuDeX Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ja także już zbierałem gęstwę i zadawałem ponownie. Przy Belgian Ale M27 drożdże nic nie straciły ze swojej żarłoczności i wigoru. Zeżarły w Christmas Ale z 17 do 1. Czuć tę ultrawytrawność Użyłem powtórnie także US West Coast M44, ale Falconer's Flight Single Hop jeszcze nieśmiało fermentuje także dam znać za kilka dni co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 U mnie aż tak chętne do jedzenia nie były test FFT wykazał końcowe 2BLG przy początkowym 14.5 Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 U mnie aż tak chętne do jedzenia nie były test FFT wykazał końcowe 2BLG przy początkowym 14.5 Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 To i tak sporo To świąteczne zacierałem na lenia 66-67*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 BIPA również zacierana 66-68st.C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolomar Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Testowałem szczep US West Coast Ale. Start po uwodnieniu dość wolny (ok 24h.), fermentacja zakończyła się po ok 10 dniach (16-17°C). Warzyłem coś w "stylu" imperialnego Kolscha, piwo odfermentowało z 14 do 4, w smaku czyste, podkreślające smaki chmielowe, jednak moim zdaniem nie aż w takim stopniu jak Wyeast American Ale. Gęstwę użyłem do kolejnego piwa, amerykańskiego ale, start był błyskawiczny, przy zlewaniu na cichą piwo bardzo smaczne, typowo amerykańskie Chciałem (już jakiś czas temu ) dodać tłumaczenia szczepów na Wiki, dla dobra ogółu, ale nie mogę się w tym połapać... Czy mógłbym liczyć na pomoc jakiejś życzliwej osoby, która się w tym temacie orientuje? Jakby co, to proszę o PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 W sobotę nastawiłem mojego Whisky Stout'a 16 blg na M03. Bulganie podobnie jak w przypadku Bavarian Wheat ustało po dwóch dniach (wiem, że nie oznacza to ,że burzliwa się zakończyła). Powoli dochodzę do wniosku, że drożdże te są bardzo szybkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się