Ender Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Cześć, Mam pewien problem z balingomierzem. Podczas pomiaru zauważyłem, że nad ciężarkiem(ta czerwona część na dnie) zebrała się woda. Powoduje to że nawet w kranówie cukromierz nurkuje jak Titanic po spotkaniu z górą lodową. zauważyłem pęknięcie szkła, ale nie wiem jak tyle wody się tam dostało skoro teraz nie chce wylecieć... w dodatku 98,37% tego pęknięcia jest pod ciężarkiem - który wygląda jakby w dużej mierze składał się z wosku z domieszką metalowych kulek. Pytanie czy ktoś z Was miał podobną awarię? i jakiś pomysł jak sobie z nią poradzić? Wiem, że najlepszym sposobem byłoby kupić nowy, ale narazie nie będę nic zamawiał, a sam miernik kosztuje 10pln, ale doliczając wysyłkę robi się 30 Nie chciałbym generować dodatkowych niepotrzebnych kosztów. Chyba, że macie pomysł gdzie w poznaniu jest jakiś sklep gdzie kupie takie ustrojstwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Kupić nowy. Sprawdź w marketach budowlanych (Praktiker, Leroy Merlin). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Nie opłaca się naprawiać, najlepiej zamówić jakiś lepszy w necie bo to się opłaca. Jak potrzebujesz na szybko to w Ciastoramie i BricoMarshe są na bank na stanowisku z winem z Biowinu, a tak to w sklepach ogrodniczych z akcesoriami do wina też się znajdzie ( u mnie w mieścinie był ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 już tego nie naprawisz,uważaj na wysoka temp przy sprawdzaniu ...brzeczka powinna być wystudzona przed włożeniem aerometru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi