Skocz do zawartości

Plan na sobotni wieczór


LukasB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W sobotni wieczór planuję zatrzeć 40l piwka (podwajam wybicie) o składzie:

 

- Pilzneński 6kg,

- Biscuit 1kg,

- Carahell - 0,5kg,

- Carapils - 0,5kg.

 

Chmielenie (60min):

- Marynka 40g (60min),

- Lomik 20g (10min),

- Lubelski 20g (10min).

 

Drożdże S-33.

 

Zacieranie:

60 st - 30 min

72 st - 40 min

 

Proszę bardziej doświadczonych o jakieś sugestie, uwagi:)

Edytowane przez LukasB
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale Biscuit to nie karmelowy, tylko palony słód? Tak jest sklasyfikowany w Twoimbrowarze przynajmniej. 50 EBC - czyli, taki jakby ciemny monachijski?

Mój ulubiony przepis to 80% pilzneński; 10% monachijski; 10% jasny karmel :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.