jacer Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Składniki: - szklanka Stoutu - 1,5 szklanki bulionu wołowego - 0,5kg wołowiny - tymianek - oregano - rozmaryn - kilka marchewek - seler naciowy - 0,25kg pieczarek - czerwona papryka - 4 ząbki czosnku - pół puszki groszku - mąka - sól - pieprz - oliwa Wołowinę kroimy w odpowiednie kawałki, do mąki dodajemy sól, obtaczamy kawałki mięsa w mące otrzepujemy nadmiar i i mocno obsmażamy na oliwie. Marchewkę kroimy w słupki, seler w dłuższe kawałki, czosnek grubo, pieczarki obieramy i kroimy na pół. Do obsmażonej wołowiny wlewamy bulion i piwo. Gotujemy do miękkości. W naczyniu żaroodpornym układamy warzywka i mięso warstwowo posypując przyprawami, pieprzem i solą. Zalewamy sosem, przykrywamy i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na pół godziny do miękkości warzyw. smacznego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Posted May 31, 2013 Share Posted May 31, 2013 Dzieki Jacer - sprobuje uwarzyc cos takiego, bo stoutow Ci u mnie dostatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted May 31, 2013 Author Share Posted May 31, 2013 Zrób, zrób, sosik wyszedł obłędny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ja również dodaję ten przepis do moich kulinarnych planów. Z tym, że zamiast oliwy mięso usmażę na szmalcu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now