Skocz do zawartości

Gulasz wołowy w Stoucie.


jacer

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

- szklanka Stoutu

- 1,5 szklanki bulionu wołowego

- 0,5kg wołowiny

- tymianek

- oregano

- rozmaryn

- kilka marchewek

- seler naciowy

- 0,25kg pieczarek

- czerwona papryka

- 4 ząbki czosnku

- pół puszki groszku

- mąka

- sól

- pieprz

- oliwa

 

Wołowinę kroimy w odpowiednie kawałki, do mąki dodajemy sól, obtaczamy kawałki mięsa w mące otrzepujemy nadmiar i i mocno obsmażamy na oliwie.

Marchewkę kroimy w słupki, seler w dłuższe kawałki, czosnek grubo, pieczarki obieramy i kroimy na pół.

 

Do obsmażonej wołowiny wlewamy bulion i piwo. Gotujemy do miękkości.

 

W naczyniu żaroodpornym układamy warzywka i mięso warstwowo posypując przyprawami, pieprzem i solą. Zalewamy sosem, przykrywamy i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na pół godziny do miękkości warzyw.

 

smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.