jacer Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Składniki: - szklanka Stoutu - 1,5 szklanki bulionu wołowego - 0,5kg wołowiny - tymianek - oregano - rozmaryn - kilka marchewek - seler naciowy - 0,25kg pieczarek - czerwona papryka - 4 ząbki czosnku - pół puszki groszku - mąka - sól - pieprz - oliwa Wołowinę kroimy w odpowiednie kawałki, do mąki dodajemy sól, obtaczamy kawałki mięsa w mące otrzepujemy nadmiar i i mocno obsmażamy na oliwie. Marchewkę kroimy w słupki, seler w dłuższe kawałki, czosnek grubo, pieczarki obieramy i kroimy na pół. Do obsmażonej wołowiny wlewamy bulion i piwo. Gotujemy do miękkości. W naczyniu żaroodpornym układamy warzywka i mięso warstwowo posypując przyprawami, pieprzem i solą. Zalewamy sosem, przykrywamy i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na pół godziny do miękkości warzyw. smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Dzieki Jacer - sprobuje uwarzyc cos takiego, bo stoutow Ci u mnie dostatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Zrób, zrób, sosik wyszedł obłędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Ja również dodaję ten przepis do moich kulinarnych planów. Z tym, że zamiast oliwy mięso usmażę na szmalcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się