Sadowski25 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 2.8.3 RC8 i tak nie obsługuje 2 pomp, grzałek i czujnika.Obecnie czekam na 10 płytek do ArdBira 2.8.3 RC8 lekko odchudzonego by zmieślił się program na Arduino Nano v.3 . Do 3 tygodni powinienem je mieć.jest w pełni SMD więc płytka ma jakieś 65x39mm i pojedyncze wyjścia.1x temperatura, 1x Pompa i 1x Grzałka . + LCD 20x4.Jeszcze szukam tylko zamienników MOSFETów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Obecnie czekam na 10 płytek do ArdBira Dużo sterowników będziesz robił . Gdzie zamawiasz płytki z smd bo to ciekawa opcja? Ja na razie wypalam ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 To było akurat minimum zamówienia.Więc będę mieć 7 płytek do sprzedania już polutowane z Arduino Nano v.3 .Trzeba jedynie będzie to obudować i podpiąć gniazda i zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Więc będę mieć 7 płytekdo sprzedaniajuż polutowane z Arduino Nano v.3 . Pisał bym się na dwie jak już będziesz miał (jedną jak mówiłem i tak już lutuję ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hefeweizen Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 To było akurat minimum zamówienia. Więc będę mieć 7 płytek do sprzedania już polutowane z Arduino Nano v.3 . Trzeba jedynie będzie to obudować i podpiąć gniazda i zasilanie. Jaka cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Koło 120złStan: Arduino zaprogramowane i podpiętePłytka główna polutowana z portami pod kabelki.Na robienie całego sterownika nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Gdyby coś zostało to też bym się pisał. Ale to 90% na 100 będę wiedZiał za kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ja też byłbym zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triektor Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Daj kilka zdjęć zobaczymy jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jak dotrą mi płytki PCB dam znać i zrobię foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Chętnie odkupię jedną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Wiecie, pacnijcie mi prostą wiadomość na PW, by mi się lista przypominajka zrobiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Sam Arduino Nano v.3 jest taki:Cała płytka główna jest wielkości z 3x większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosiak Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) W zalaczniku menu PL do wyswietlacza 20x4. Jeszcze nie testowane podczas zacierania. Prosze zglaszac wszelkie uwagi i zastrzezenia. Niedlugo instrukcja obslugi sterownika PL Pozdro Poprawilem jeszcze kilka niedorobek w polozeniu tekstu. Jezeli komus podczas procesu nie wyskakuje napis dodaj slod, usun slod czy test jodyny to w USTAWIENIA --> Parametry: trzeba zmienic skip add, Skip Remove i Skip Iodine na NIE ArdBir_2_8_3RC8.rar Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez rosiak gigo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Fajna propozycja - gotowa płytka , zaprogramowana do podłączenia czujników , grzałek . Jestem zainteresowany . Czekam tylko na pierwsze próby i opinie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Dotarły płytki 8 płytek wolnych.Najlepiej zróbcie listę tutaj kto chce.Przewiduję: Polutowane wszystkie elementy, zaprogramowany Arduino Nano v.3, polutowane gniazda dla kabelków, i gniazdo do podpięcia LCD.Angielska wersja językowa.Jezu ale będzie ślepnięcie przy tych kurduplastych elementach...2x SI2302CDS-T1-E3 = IRLML2502TRPBF 1x BUK9275-100A = IRLR2705PBF - ten mosfet jest zdolny sam zasilać małą pompkę 12V! tj do 50W.1x LM2940IMP-5.02 powyższe musiałem znaleźć dostępne w PL zamienniki czyli IRL. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Sadowski25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Jeśli ktoś chce ten sterownik złożony z ekranem LCD 20x4 to cena wyjdzie 160zł ( sam ten dupek kosztuje 40zł zwykle)Samemu trzeba ogarnąć obudowę , SSR, przekaźnik itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 czyli suma sumarum wyjdzie tyle co Pamel full wypas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Z tego co wiem to Pamel full wypas to coś koło 500zł ?Sam dobry sterownik PID to minimum 300-400zł ( REX100 nie jest dobrym jakościowo sterownikiem)Tak się obsługuje ardbira Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Sadowski25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Z tego co wiem to Pamel full wypas to coś koło 500zł ? Sam dobry sterownik PID to minimum 300-400zł ( REX100 nie jest dobrym jakościowo sterownikiem) Tak się obsługuje ardbira Mam rozumieć ,że program jest wgrany . Samodzielnie trzeba podłączyć elementy zewnętrzne ( przekaźnik,sondę temp. ) w oznaczone miejsca oraz wykonać obudowę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PBartoszP Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić zmianę w kodzie ardbira polegająca na włączaniu się wraz z grzałka pompy? Jednocześnie. Ponieważ zamiast pompy chciałbym podłączyć mieszadło. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez PBartoszP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosiak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zbyt duzo zabawy z kodem. Wedlug mnie lepiej bedzie dzialalo z pompa niz mieszadlem. Projekt niszowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 A nie możesz podłączyć pompy i grzalek pod jeden przekaźnik? Najprościej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadowski25 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 A wiesz jak będzie pięknie waliło po pompie jeśli dasz ją pod wyjście do grzałki ?Tam jest sterowanie impulsowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi