Serpiente Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Pierwsze piwo które otrzymałem na wymianę od WiHuRy. #49 GIPA Piana: Drobno pęcherzykowa, powoli opada ale pięknie znaczy szkło. Kolor: mętny, słomkowy Aromat: Po otwarciu pierwsze skrzypce grają cytrusy. Dopiero za chwilę odzywa się bardzo delikatna wędzonka, bardzo delikatna i stonowana. Zaskakująco dobrze połączona z aromatem cytrusów. Smak: bardzo duża pełnia jak na tak delikatny ekstrakt, piwo pełne z solidną podbudową. Zaskoczyło mnie że ma tyle ciała. Spodziewałem się "cienkiego" piwa a tu miłe zaskoczenie. Odczucie w ustach: finisz jest w miarę wytrawny, goryczka jak dla mnie niewielka ale nadaje rześkości. W sumie to przecież nie ma być piwo z dużą goryczką. Wysycenie: średnie, pasuje idealnie Ogólnie: piwo bardzo pijalnie, orzeźwiające. Tak sobie myślę, że dobrze wyszła mu ta pomyłka z chmielami Wyszedł bardzo fajny "eksperyment" Gdy będziesz go powtarzał to zamawiam kolejne do degustacji. Dzięki za piwo. Edytowane 24 Lipca 2014 przez Serpiente Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Fajna mętność się zrobiła, u mnie piwo jest idealnie klarowne Goryczka faktycznie z dnia na dzień niknie, to dla mnie duże zaskoczenie bo po fermentacji dawała kopa. Jeśli chodzi o pełnie piwa wędzone świetnie "oszukują". Ogólnie Mosiac z wędzonką według mnie dobrze się połączył. Dzięki za opis i foto. Edytowane 24 Lipca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi