Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

próbowałem też ociepleń typu "ekran zagrzejnikowy" ale za cienkie i mało trwałe.

Właśnie zastanawiałem się co kupić do mojego browaru! Dzięki za podpowiedź.

 

Jeszcze powiedz jakiej grubości jest ta karimata :tort:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

próbowałem też ociepleń typu "ekran zagrzejnikowy" ale za cienkie i mało trwałe.

Właśnie zastanawiałem się co kupić do mojego browaru! Dzięki za podpowiedź.

 

Jeszcze powiedz jakiej grubości jest ta karimata :tort:

tak na oko to między 5 a 7 mm

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jutro porter bałtycki z potrójnym dekoktem -ostateczny test sterownika

zeby za dużo nie żonglować garami zacier będzie przepompowywany- to to w załozeniu teoretycznym - zobaczymy co wyjdzie w praktyce :)

 

start sobota ok. 8.00 A.M.

 

Po zastanowienu myślę że podwójna wystarczy

Przerwa zakaszająca jest w tym wypadku zbędna

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jutro porter bałtycki z potrójnym dekoktem -ostateczny test sterownika

zeby za dużo nie żonglować garami zacier będzie przepompowywany- to to w załozeniu teoretycznym - zobaczymy co wyjdzie w praktyce :)

 

start sobota ok. 8.00 A.M.

Będziem oglądać :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 81

Porter bałtycki

Zacieranie

45°C zasyp

odprowadzenie dekoktu /ok 25%/

55°C 20 min

dodanie dekoktu

63°C 30 min

odprowadzenie dekoktu /ok 30%/

70°C 30 min

dodanie dekoktu

podgrzanie do 78C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

trzeba by rozmrozić trochę browar więc jutro zaczynam pomiędzy ok. 13 tradycyjnie online (Pod Starą Pipą - online - ustawienia)

będzie stout:beer:

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

górale gadają że mrozy siarczyste idę więc jutro kolejna szybka warka-online co by przed mrozem zdążyć i z garażu o własnych siłach wyjść

dortmunder export wysoce prawdopodobny start zacierania ok 9.30

przypominam kontakt podczas warzenia GG 5897414

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.