josefik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 tak, do nabycia w sklepach sportowych próbowałem też ociepleń typu "ekran zagrzejnikowy" ale za cienkie i mało trwałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 próbowałem też ociepleń typu "ekran zagrzejnikowy" ale za cienkie i mało trwałe. Właśnie zastanawiałem się co kupić do mojego browaru! Dzięki za podpowiedź. Jeszcze powiedz jakiej grubości jest ta karimata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 próbowałem też ociepleń typu "ekran zagrzejnikowy" ale za cienkie i mało trwałe. Właśnie zastanawiałem się co kupić do mojego browaru! Dzięki za podpowiedź. Jeszcze powiedz jakiej grubości jest ta karimata tak na oko to między 5 a 7 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 (edytowane) jutro porter bałtycki z potrójnym dekoktem -ostateczny test sterownika zeby za dużo nie żonglować garami zacier będzie przepompowywany- to to w załozeniu teoretycznym - zobaczymy co wyjdzie w praktyce start sobota ok. 8.00 A.M. Po zastanowienu myślę że podwójna wystarczy Przerwa zakaszająca jest w tym wypadku zbędna Edytowane 13 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 jutro porter bałtycki z potrójnym dekoktem -ostateczny test sterownikazeby za dużo nie żonglować garami zacier będzie przepompowywany- to to w załozeniu teoretycznym - zobaczymy co wyjdzie w praktyce start sobota ok. 8.00 A.M. Będziem oglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 warka 81 Porter bałtycki Zacieranie 45°C zasyp odprowadzenie dekoktu /ok 25%/ 55°C 20 min dodanie dekoktu 63°C 30 min odprowadzenie dekoktu /ok 30%/ 70°C 30 min dodanie dekoktu podgrzanie do 78C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) dorobiłem sie jeszcze cienkusza wyszło 9 BLG 23l drożdże Nottingham quasi Brown Ale Warka 81b Edytowane 14 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) Jutro przy dobrych wiatrach około 13.00 warzę Munich Helles oczywiście online Edytowane 28 Listopada 2009 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 warka 82 munich helles Zacieranie 39°C zasyp 52°C 15 min 63°C 30 min 70°C 30 min 73°C 5 min podgrzanie do 78C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) warka 83 munich helles Zacieranie 53°C zasyp 53°C 10 min 63°C 30 min 70°C 30 min podgrzanie do 78C Edytowane 13 Lutego 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) trzeba by rozmrozić trochę browar więc jutro zaczynam pomiędzy ok. 13 tradycyjnie online (Pod Starą Pipą - online - ustawienia) będzie stout:beer: Edytowane 15 Stycznia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Chciałbym Cię widzieć w akcji ale mam linuxa i firefoxa i trudno będzie odpalić. Chyba, że była by możliwość przez coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 niestety moja kamera linksysa ma takie ograniczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 dostałem sygnał że dziś nie działało, usterka usunięta można oglądać jestem trakcie przerwy 62°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) warka 84 stout Zacieranie 52°C zasyp 63°C 15 min 67°C 40 min 72°C 5 min podgrzanie do 78C Edytowane 16 Stycznia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 górale gadają że mrozy siarczyste idę więc jutro kolejna szybka warka-online co by przed mrozem zdążyć i z garażu o własnych siłach wyjść dortmunder export wysoce prawdopodobny start zacierania ok 9.30 przypominam kontakt podczas warzenia GG 5897414 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tradycyjnie , ja do pracy a Ty warzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 tradycyjnie , ja do pracy a Ty warzysz podeślij grafik dopasujemy się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) warka 85 Dortmunder Export Zacieranie 51°C zasyp 53°C 20 min 67°C 60 min podgrzanie 75°C Edytowane 21 Stycznia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 odwilż krótka ale na szczęście w weekend, kolejne warzenie sobota ok 10.00 stout albo IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 odwilż krótka ale na szczęście w weekend, kolejne warzenie sobota ok 10.00 stout albo IPA No to tradycyjnie będę podglądał, jak się wyśpię po piątkowej warce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) warka 86 quasi Stout "Czarny Klon" Zacieranie 47°C zasyp 53°C 10 min 63°C 15 min 67°C 30 min 72°C 15 min podgrzanie 75°C Edytowane 30 Stycznia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 wydaje mi sie że paczka kawy zbożowej anatol to jednak za mało next time dołożę 3 paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 jutro startuję z kolejną warką online, start między 15 a 16 będzie warzony witek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 jutro startuję z kolejną warką online, start między 15 a 16będzie warzony witek Chyba faktycznie podeślę Tobie mój grafik , człowiek ma 20 dni wolnych w miesiącu i jeszcze nie mogę trafić na warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się