Infam Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ponad 3-letnie piwko (dolniaczek ciemniaczek) Piwko z takim terminem należy opisać. Tym bardziej, że nie jest to mocarz. Jak więc się przechowało takie piwko "na strychu", czyli w zmiennych warunkach leżakowania? Aromat: delikatna, aksamitna, lekka paloność i właściwie tyle. Bardzo czyste, bez naleciałości. Wnoszę, że jest to poporterowy ciemniaczek. Barwa: ciemnobrunatna, idealna klarowność. Ale czego oczekiwać po trzy i pół letnim piwku ;-) Piana: średniej granulacji i takiej też trwałości. Smak: lekka, stonowana kwaskowość Goryczka: mała, przyjemna, ułożona Odczucie w ustach: lekkie, sesyjne piwko. Brakuje trochę "ciała" ale dobrze, że jest ta delikatna paloność. To nadaje posmaku i pijalności temu wdzięcznemu piwku. Jaki tu możemy mieć balling? ósemka? Staś wygrzeb zapiski sprzed 3,5 roku ;-) Ogólne wrażenie: czysto uwarzone bardzo dobre, sesyjne piwo, zharmonizowane, delikatne, lekkie. Bardzo pijalne. Jeśli nie byłoby daty na kapslu nie uwierzyłbym, że to piwo przechodziło takie ekstrema temperaturowe (0..40°C - zima/lato x 2) podczas przechowywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Dzięki Krzysiu , ależ wykopaliska robisz. Jest duże prawdopodobieństwo że to jedna z ostatnich butelek z tej warki. S20 to Brown Ale - 9,5°Blg - no proszę: tak lekkie piwo a po przeszło 3,5 roku w butelce jest jeszcze tak dobrze pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 S20 to Brown Ale - 9,5°Blg Brown Ale... czułem jakieś landrynki ale nie chciałem o tym pisać ;-))) tak gwoli usprawiedliwienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się