Gość franc Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Do dezynfekcji butelek oraz sprzętu używam piro. Przy rozlewaniu piwa butelkę czuć tym specyfikiem. Ponoć jest nieszkodliwe, ale czy piwa w jakiś sposób to nie zepsuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Czuć oparami tlenków siarki - to one sterylizują. Nie czuję ich w piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Czytałem conajmniej parę dyskusji na ten temat i zdania były tam podzielone. IMO przy używaniu prawidłowych proporcji nie powinno wpłynąć na smak piwa, ja używałem nawet w nadmiarze i nikt na wczorajszym spotkaniu nie wyczuł piro. Podczas rozlewu piwa co2 skutecznie wypycha opary siarki z butelki. Edytowane 2 Lutego 2013 przez Gąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5k18a Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja nic nie czuje w browarze. Także nie wpływa na smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi