zasada Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 A co do książki, to stara faktycznie... co z nowych polecacie ?? Co warto zakupić ?? Jeśli wolisz mieć w reku a nie myszkować w sieci, to w empiku można kupić to - na forum ktoś wspominał o dostrzeżonych w niej błędach, ale myślę, że warto na początek. Jest też wątek o książkach: http://www.piwo.org/topic/787-ksiazki-piwowarskie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Na spieidlu mozna max. robić piwa do 16-17 blg. Wiec tu podstawowa wyższość innych systemow. Mocniejsze trzeba podbijac ekstraktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) Na spieidlu mozna max. robić piwa do 16-17 blg. Wiec tu podstawowa wyższość innych systemow. Mocniejsze trzeba podbijac ekstraktem. Są trzy wielkości kotłów, 20 , 50 i 200 litrów, więc możliwości są spore. Edytowane 13 Lipca 2013 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dellos Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Myślę nad systemem HERMS, miejsce bym znalazł ale jeszcze nie wiem jakie mogą być tego koszty. Pewno spore, ale będę liczył na pomoc forumowiczów może ktoś dopowie co i jak zamawiać i kupować by dobrze wszystko się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi