mat Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 daj z 60-70g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 A obliczałeś sobie IBU (wyjdzie chyba około 60)? Przy 11 Blg taka ilość chmielu będzie bardzo silnie odczuwalna. Ja robię AIPA z 58 IBU, ale 15 Blg (podobnie jak w Ataku Chmielu) i już wg mnie jest to silna goryczka, ale w dalszym ciągu dosyć pijalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 daj z 60-70g OK Szczerze mówiąc jestem zwolennikiem zasady "nie ma piw przechmielonych" IBU powinno wyjść 60 lub 80 w tej chwili nie pamiętam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Stąd taka moja sugestia. Jestem zwolennikiem mocno chmielonych piwek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Amidala na cichej . Przywaliłem 100 g amarillo , najwyżej sam wypiję Teraz myślę o Black IPA ( Black Mamba ) - i chyba to będzie ostatnie piwo z ekstraktów . Co do wrażeń smakowych z pierwszych dwóch warek : #1 - Alexandra IPA z dochmielonego fugglesem brewkitu . Ładna piana , zadowalające wysycenie , niezły zapach i wytrawny smak , ale bez szału . Pozostał lekki aromat syropu na kaszel #2 - Stifler's Mom - American IPA . Wspaniały zapach , lepszy jak najlepsze warki Rowing Jacka ( nie tylko w mojej opinii ) Świetny smak . Jestem z niego bardzo zadowolony ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Amidala w butelkach . Wczoraj uwarzyłem prawdopodobnie ostatnią warkę z ekstraktów . Black American IPA vel. Cascadian Dark Ale A może to American Stout ? ( jak to jest wogóle właściwie moi drodzy fachowcy ? ) Użyłem 1,7 kg ciemnego WES-a , 1,7 kg ciemnego Bruntala , 1 kg jasnego proszku Muntons , 0,5 kg barwiącego WES-a . 22 litry brzeczki o Blg początkowym 16 . Do tego Cascade , Simcoe , Mosaic , Wilamette , Centennial i Citra a na koniec Safale US-05 . Radośnie sobie bulka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się