WiHuRa Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 No u nas tylko raz Możnaby i wiele razy ale za każdym ten sam efekt Jeśli beczka "zdrowa" na pewno to nie jest na raz. Ale ile to też nie jestem wstanie powiedzieć, za każdym razem poprostu będzie co raz to mniej od siebie oddawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zawsze możecie lambika w tej beczce zrobić ;-) Trochę duża, bo można by zalać ją destylatem 70% i z rok potrzymać, to by ją mogło zdezynfekować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zawsze można ją jeszcze przepalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Ta beczka znalazła już swoje nowe przeznaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 A dokładnie takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Wiem, tamta beczka to już historia, ale chodziło mi o to, że przepalenie może odświeżyć warstwę wewnętrzną beczki, w pewnym sensie ją zdezynfekować i nadać jej "nowe" życie . To tak a'propos nowej, jakby się miał wdać kwas . Edytowane 17 Lutego 2015 przez kentaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Stara beczka znalazła nowe życie: Mat7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi