orangio Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Witajcie Postanowiłem uwarzyć piwo z brewkitu Australian Pale Ale firmy Coopers. Jest to moja pierwsza warka, dlatego zwracam się o pomoc. Wszystko zrobiłem tak jak instrukcja, górna fermentacja trwała przez 3 dni, po czym piany jest malutko, częstotliwość "bulgotania" dość zmalała. Temp w pomieszczeniu wynosiła 25-30 st, czy to możliwe że drożdże zginęły ? Jak to odratować? Dodać cukru, czy pomieszać? Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez orangio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Nic nie rób, poczekaj jeszcze z tydzień i lej w butelki. orangio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 25-30 W takich temp. pewnie jest już po ptokach. Zmierz BLG. orangio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Nie mam niestety cukromierza, chciałem kupić przy kolejnej warce. Dodałem zdjęcia, żebyście widzieli jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Jak nie masz balingomierza to potrzymaj, jak radzi Zgoda i w butelki. orangio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Dzięki za rady Poczekam, i mam nadzieję że wyjdzie z tego dobre piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Temp w pomieszczeniu wynosiła 25-30 st mam nadzieję że wyjdzie z tego dobre piwo pewnie dobre, na pewno "kwieciste" (mnie by to nie przeszkadzało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 z tego co widać to ma 3blg czemu tak dużo narobiłeś z jednego brewkita ,miało być 20L niestety dla własnego dobra i spokoju podstawowy sprzęt trzeba mieć od początku ,szczególnie że areometr 10zł kosztuje w markecie chyba ulegnę modzie i też "szklane"wiaderko nabędę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Wszędzie czytałem że 23l ~ 45 butelek 0,5l ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoxik Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 wszystko jest ok czekaj do tygodnia nie zaglądaj i butelkuj będzie przez za wysoką temperaturę średnio ale i tak będzie smakować to pierwsza warka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się