radekw Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Grodziskie 9 blg - blog przy piwku Piana niezbyt obfita ale drobna, ładna kolor jasny złoty, opalizujące Dominuje aromat wędzonki Smak czysty, głownie chmielowy, jakies tam delikatne owocki też chyba czuje, goryczka średnia do niskiej. Ogólnie bardzo dobre piwo, dość gładkie, pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Zostawiłem 2xTripel, zabrałem Weizena z browaru Ignaczew i Tasmanian Red - Blog Przy Piwku. Weizena od Radka od razu zdegustowałem. Myślę, że nie będę wchodził w kompetencje sędziom Białej Wrony i się wymądrzał Piwo po prostu bardzo dobre, bez wad. Tak powinien smakować weizen. Jedna tylko drobna uwaga - ta poprzednia była jeszcze lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Jedna tylko drobna uwaga - ta poprzednia była jeszcze lepsza. mam takie same odczucia, Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Pobrałem zaległe piwo 1x brown porter-blog przy piwku, wrażenia opisze niezwłocznie po degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Brown Porter-blog przy piwku warka J9 Piana słaba, prawie się nie zbudowała, aromat lekko kwaskowy, estrowy, jakby zielone jabłko? Kolor brązowy nieprzejrzysty. Smak wydaje mi się taki bardziej stoutowy niż brown porterowy, Ogólnie piwo jest przyjemne, dobrze się pije tylko że jest trochę nie w stylu moim skrommnym zdaniem. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Będę w poniedziałek w Łodzi, chciałbym coś zostawić (Łoś ESB, Pale Ale NZ, Amber Ale NZ a może nawet niedojrzałą amerykańską pszenicę) i coś zabrać. Wiadomo co jest na stanie? Edytowane 19 Marca 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Coś zawsze jest na stanie Jeśli dobrze liczę to moja amerykańska pszenica stoi jeszcze w depozycie. O reszcie nie wiem, bo się jednak coś działo od ostatniej mojej wizyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zostawiłem dziś w depozycie raz tripel raz dubbel a pobrałem tripla o wdzięcznej nazwie " zabierz zwłoki" 20 blg od krzyśka 9999 i oscypek ale, produkcji blog przy piwku. Oczywiście nie wiem co jest teraz w depozycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 w nadziei na rozruszanie depozytu, zostawiłem kolejne dwie butelki, tym razem 1x wit i 1x single hop kohatu, pobrałem lawendowe od didera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 w nadziei na rozruszanie depozytu, zostawiłem kolejne dwie butelki, tym razem 1x wit i 1x single hop kohatu, pobrałem lawendowe od didera. Dobrze! A wiesz może co znajduje się poza Twoimi piwkami w depozycie? Zbieram się już od 2 tygodni i jakoś mi nie po drodze, ale może w piątek wpadnę coś zostawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 jest brown porter, lawendowe, kożlak pszeniczny, cacade ipa, bitter, weizen, jakies dwa jeszcze których nie pamietam, to tyle co zapamietałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 siadam do lawendowej krainy-browar black angel, i zupełnie nie wiem czego się spodziewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ładne syknięcie, z butelki czuc lawendą, lejemy, obfita piana, średniopęcherzykowa w aromacie głownie czuc lawendę, kolor miedziany Próbujemy, i w smaku..... dominuje lawenda ale w stopniu zupełnie akceptowalnym, bałem się że będzie perfuma ale jest idealnie, są też przyprawowe posmaki chyba od drożdży, takie trochę jak w saisonie, goryczka chmielowa niska, Bałem się tej lawendy a piwo okazało się bardzo dobre. Gratulacje Dider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dider Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Dzięki za opinię .Tak te posmaki dają drożdże Bavarian Wheat M20 Mangrove Jack's Craft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A nie belgian na etykiecie stoi że to belgian ale m27 i ztymi drożdżami by sie te posmaki zgadzały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dider Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Tak zgadza się Belgian ale m27 wkradła mi się pomyłka przy kopiowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Belgian tripel od Krzyśka 9999. Piwo leżakuje od 16.09. 2013 Lejemy, Ładny złoty kolor klarowne, piana średniej wysokości, na szczęście drobna i utrzymuje cienką warstwę przez cały czas, ładnie oblepia szkło, co bardzo lubię. Aromat owocowy, brzoskwiniowy, zgodny ze stylem, wysycenie średnie. W smaku zupełnie nieczuć że to 20 blg, prawie nie ma rozgrzewających nut alkoholowych, duzy plus. Pije się wybornie, cały czas jest pianka. Dla mnie pyszne. Jak najbardziej stylowe. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Wreszcie dotarłem dzisiaj do depozytu. Wwiozłem 10 swoich piw (po dwa z każdego rodzaju), a są nimi: Brown Porter, Koelcsh, NZIPA, Roggenbier i Stout. Każde opatrzyłem banderolą, która ma zabezpieczyć przed ewentualną podróżą piwa z butelki w miejsce niekoniecznie do niego przeznaczone - zwracam się do Was z prośbą, aby przed otwarciem jednak schłodzić każde z piw, bo jednak transport przez łódzkie dziurawe ulice gazowanym napojom nie służy (cóż za piękne zdanie, wielokrotnie złożone). Zapomniałem spytać co tam jeszcze ciekawego w depozycie stoi - mea culpa. Pobrałem: Browar Ignaczew: Witbier Dubbel Tripel Single hop Kohatu Browar 2 Lewe Ręce: Bolek Browar Black Angel: Lawendowa Kraina (od jakiegoś czasu ostrzyłem sobie na to zęby, i całe szczęście udało się dorwać ) Zasadniczo Browar (?) Bock of Brooklyn Blog Przy Piwku <prodakszon>: Brown Porter Brown Ale Oscypek Ale Ogólnie sporo atrakcji, akurat na święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zasadniczo Browar - Bock of Brooklyn Także prośba o ostrożność, mocno nasycone, najlepiej lać do szkła 0,5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zasadniczo Browar - Bock of Brooklyn Także prośba o ostrożność, mocno nasycone, najlepiej lać do szkła 0,5. Dzięki, będę miał na uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Single hop Kohatu - Browar Ignaczew Piana: Ładna, drobna, trwała, znaczy szkło - nie ma się do czego przyczepić i bardzo dobrze! Barwa: Jasno pomarańczowa, mętna. Zapach Chmielowy - głównie cytrusowy, całkiem rześki. Wysycenie: Idealne! Smak: Zaczyna się słodowością, bardzo delikatną czyli w sumie taką jak lubię w tych piwach. Dalej chmielowo, tak na słodko. Goryczka. Goryczka jest świetna, czuć wyraźnie, że jest obecna, ale nie jest zalegająca i na prawdę szybko się kończy. Posmak który pozostaje jeszcze jakiś czas też jest słodko chmielowy. Ogólne moje odczucia są takie, iż jest to świetne Pale Ale. Powiedziałbym, że przebija niektóre nasze rodzime kraftowe produkty. Z przyjemnością wypiłem i chętnie wypiłbym go więcej Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 na ten depozyt trza jakieś etykiety robić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 na ten depozyt trza jakieś etykiety robić ?? Przymusu nie ma, ale zdecydowanie ułatwia to identyfikację piwa, już później w depozycie. Jeśli bardzo Ci się nie chce robić etykiet, to polecam folię samoprzylepną na której można ręcznie coś napisać albo oznaczenie na kapslu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 nie no zrobie mam ipa angielską tylko przyniosę jeżeli ten alkohol jakoś się przykryje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 kolsch z cichego browaru Na poczatku muszę zaznaczyć że w tym stylu nie mam wielkiego obycia, a właściwie to piłem tylko grand prix Janka Szały. Piwo ma ładny złoty kolor, piana niezbyt obfita ale drobna towarzyszy nam do końca................... końca spożycia i lekko oblepia szkło, Aromat słodowy, chyba tez lekko miodowy ( utlenienie? ) a może to estry od drożdży, nie jestem pewien. Smak delikatny, zrównoważony słodowo chmielowy, goryczka niska, myślę że taka jaka powinn być w tym stylu, Może smak powinien byc trochę bardziej lagerowy, ale i tak jest dość neutralne, ciekawe jaka była temp. fermentacji. Drożdże to chyba s-33, po zeskanowaniu kodu z etykiety, wyszło że to porter kokosowy dlatego tylko przypuszczam. Podsumowując: piwo bardzo mi smakowało, a co do zgodnosci ze stylem to juz ktoś inny powinien ocenić. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi