jacer Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Właśnie wyczytałem, że od 1988 roku Amerykanie obchodzą w każdą pierwszą sobotę maja Dzień Piwowarstwa Domowego. Warto również u nas ustanowić ten dzień naszym świętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remiusz Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Proponuję uczynić ten dzień dniem wolnym od pracy. Będzie ładny pomościk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 Proponuję uczynić ten dzień dniem wolnym od pracy. Będzie ładny pomościk. Sobota i tak jest zreguły dniem wolnym od pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 I to jest zasadniczo słuszna koncepcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 No to może jeszcze do tego jeszcze poniedziałek wolny. Jak świętować to świętować.JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted April 15, 2009 Author Share Posted April 15, 2009 (edited) No to może jeszcze do tego jeszcze poniedziałek wolny. Jak świętować to świętować.JK Ja tak własnie będe świętować w Bayreuth A tak świętują w USA Edited April 15, 2009 by jacer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 A ja będę warzył piwo w Polsce około 1,5hl Link to comment Share on other sites More sharing options...
winorobek Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 A ja będę warzył piwo w Polsce około 1,5hl Pochwalisz się coś więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rad998 Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 A ja będę warzył piwo w Polsce około 1' date='5hl[/quote']Pochwalisz się coś więcej? Makaron nam daje do zrozumienia ze nas zaprasza 1,5 hl powinno wystarczyc : Link to comment Share on other sites More sharing options...
rad998 Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 a co do dni wolnych to ja proponuje caly tydzien ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Właśnie wyczytałem, że od 1988 roku Amerykanie obchodzą w każdą pierwszą sobotę maja Dzień Piwowarstwa Domowego. Pierwsza sobota w maju, bardzo fajny pomysł, szczególnie że lagiery już nadają się do picia, a i pewnie warto zrobić jakieś górniaki i pustych naczyć narobić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasiek Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 W maju już mamy jedno święto: 25 maja jest podobno Dzień Piwowara. Oczywiście od przybytku świąt głowa nie boli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 Ja będę budował tymczasowy browar oparty na wiadrach plastikowych o wybiciu około 25 litrów. Co więcej chce wodę używaną do chłodzenia wykorzystać do następnej warki (oszczędność elektryczności). Plan ogólny mam w głowie, może tym razem nie zapomnę zrobić kilka zdjęć Całość warzenia będzie się odbywała w Gdyni Wiczlino, jeśli ktoś chciałby dołączyć do projektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sojer Posted April 17, 2009 Share Posted April 17, 2009 No to może jeszcze do tego jeszcze poniedziałek wolny. Jak świętować to świętować.JK Ja tam mam wolne wszystkie poniedziałki... (za to pracuję albo w soboty albo w niedziele...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skitof Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Mnie wydaje się, że Dzień Piwowara Domowego powinien być obchodzony w Polsce 14 czerwca - wtedy po raz pierwszy nastąpił powszechny i oficjalny zjazd piwowarów domowych na giełdę w Żywcu i odbył się pierwszy konkurs na najlepsze piwo domowe. Alternatywą będzie dzień powołania PSPD - jednakże nastąpi to 7 lat po tamtym konkursie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts