jacer Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Właśnie wyczytałem, że od 1988 roku Amerykanie obchodzą w każdą pierwszą sobotę maja Dzień Piwowarstwa Domowego. Warto również u nas ustanowić ten dzień naszym świętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiusz Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Proponuję uczynić ten dzień dniem wolnym od pracy. Będzie ładny pomościk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Proponuję uczynić ten dzień dniem wolnym od pracy. Będzie ładny pomościk. Sobota i tak jest zreguły dniem wolnym od pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 I to jest zasadniczo słuszna koncepcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No to może jeszcze do tego jeszcze poniedziałek wolny. Jak świętować to świętować.JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) No to może jeszcze do tego jeszcze poniedziałek wolny. Jak świętować to świętować.JK Ja tak własnie będe świętować w Bayreuth A tak świętują w USA Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 A ja będę warzył piwo w Polsce około 1,5hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winorobek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 A ja będę warzył piwo w Polsce około 1,5hl Pochwalisz się coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A ja będę warzył piwo w Polsce około 1' date='5hl[/quote']Pochwalisz się coś więcej? Makaron nam daje do zrozumienia ze nas zaprasza 1,5 hl powinno wystarczyc : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad998 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 a co do dni wolnych to ja proponuje caly tydzien ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Właśnie wyczytałem, że od 1988 roku Amerykanie obchodzą w każdą pierwszą sobotę maja Dzień Piwowarstwa Domowego. Pierwsza sobota w maju, bardzo fajny pomysł, szczególnie że lagiery już nadają się do picia, a i pewnie warto zrobić jakieś górniaki i pustych naczyć narobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 W maju już mamy jedno święto: 25 maja jest podobno Dzień Piwowara. Oczywiście od przybytku świąt głowa nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja będę budował tymczasowy browar oparty na wiadrach plastikowych o wybiciu około 25 litrów. Co więcej chce wodę używaną do chłodzenia wykorzystać do następnej warki (oszczędność elektryczności). Plan ogólny mam w głowie, może tym razem nie zapomnę zrobić kilka zdjęć Całość warzenia będzie się odbywała w Gdyni Wiczlino, jeśli ktoś chciałby dołączyć do projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No to może jeszcze do tego jeszcze poniedziałek wolny. Jak świętować to świętować.JK Ja tam mam wolne wszystkie poniedziałki... (za to pracuję albo w soboty albo w niedziele...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Mnie wydaje się, że Dzień Piwowara Domowego powinien być obchodzony w Polsce 14 czerwca - wtedy po raz pierwszy nastąpił powszechny i oficjalny zjazd piwowarów domowych na giełdę w Żywcu i odbył się pierwszy konkurs na najlepsze piwo domowe. Alternatywą będzie dzień powołania PSPD - jednakże nastąpi to 7 lat po tamtym konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi