WiHuRa Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, Oddział Karpacki, zaprasza piwowarów domowych na: II Karpacki Konkurs Piw Domowych Kategorie konkursowe to: Brown Porter (kategoria 12A wg BJCP i przewodnika po stylach PSPD) Dortmunder Export (kategoria 01E wg BJCP i przewodnika po stylach PSPD) Konkurs odbędzie się w Rzeszowie 29.03.2014 Na laureatów II Karpackiego Konkursu Piw Domowych czekać będą dyplomy oraz atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów. Informacje o nagrodach, sponsorach i konkursie podamy w późniejszym terminie. Na dniach udostępniony zostanie regulamin oraz formularz zgłoszeniowy. Zachęcamy, wszystkich do warzenia piw konkursowych oraz udziału w konkursie, który odbędzie się zgodnie z wytycznymi PSPD. W jury zasiądą certyfikowani sędziowie PSPD, a każdy z uczestników otrzyma metryczkę z opisem swojego piwa. Zapraszamy również na naszą stronę: https://www.facebook.com/Karpacki.KPD Edytowane 28 Września 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 1sza kategoria bardzo dobra, mój Kinderporter będzie miał już 8 miesięcy wówczas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) OPIS KATEGORII 12A. Brown Porter Podstawowe informacje OG: 1.040 - 1.052 FG: 1.008 - 1.014 Gęstość początkowa: 10 - 12,9°Blg Goryczka: 18-35 IBU Gęstość końcowa: 2 - 3,6°Blg Kolor: 20 - 30 SRM Alkohol objętościowo: 4 - 5,4% Temperatura serwowania: 8-12°C Porter angielski Aromat: Ewidentny aromat słodowy wraz z łagodymi nutami palonymi, które mogą mieć czekoladowe cechy. Może również przedstawiać nie palone słodowe cechy (karmelowe, zbożowe, chlebowe, orzechowe, toffi, i/albo słodkie). Aromat angielskich chmieli na poziomie od umiarkowanego do brak. Estry owocowe na poziomie od umiarkowanych do brak. Diacetyl na poziomie od niskiego do brak. Wygląd: Kolor od jasnobrązowego do ciemnobrązowego, wraz z rubinowymi prześwitami. Dobra klarowność, aczkolwiek może być prawie nieprzeźroczyste. Umiarkowana piana o kolorze od złamanej bieli do jasno żółtobrązowej, która w miarę długo się utrzymuje. Smak: Smaki słodowe zawierające palone smaki na poziomie od łagodnych do umiarkowanych (często o czekoladowym charakterze) i przeważnie ze znaczącym charakterem karmelowym, orzechowym i/albo toffi. Może zawierać drugoplanowe wspierające smaki takie jak kawowe, lukrecji, ciasteczkowe albo tostowe. Nie powinno zawierać mocnych smaków wynikających ze słodów barwiących (cierpkie, spalenizny, ostre palone smaki), ale małe ilości mogą przyczynić się do gorzkiej, czekoladowej złożoności. Smak chmieli angielskich na poziomie od umiarkowanej do brak. Goryczka chmielowa od średnio słabej do średniej, balans może różnić się od delikatnie słodowej do delikatnie goryczkowej. Przeważnie całkiem dobrze odfermentowane, ale istnieją również nieco słodsze wersje. Diacetyl powinien być na poziomie od umiarkowanie niskiego do braku. Umiarkowane do niskie estry owocowe. Tekstura: Treściwość średnio lekka do średnia. Nagazowanie umiarkowanie słabe do umiarkowanie mocnego. Ogólne wrażenie: Istotny English dark ale wraz z ograniczonymi palonymi cechami. Komentarz: Od robust portera różni się tym, że zawiera miększe, słodsze oraz mocniej karmelowe smaki, niższą gęstość oraz przeważnie słabsze alkoholowo. Bardziej palony jak brown ale. Wyższa gęstość jak dark mild. Niektóe wersje sąfermenowane drożdzami dolnej fermetacji. Balans przechylony jest bardziej w kierunku słodowym niż goryczkowym. Przeważnie ma angielski charakter. Wersje historyczne z Brettanomyces, kwaskowatością albo z posmakami wędzonymi powinno być ujęte w kategorii Specialty Beer category (23). Historia: Mające początek w Anglii, porter wyewoluował z mieszanki piw znanej jako "Entire". Pekursor stouta. Mówi się, że było popularne wśród tragarzy i innych pracowników fizycznych. Surowce: Surowce angielskie są najczęściej używane. Może zawierać kilka słodów, w tym słody czekoladowe i/albo inne ciemne palone i karmelowe słody. Wersja historyczna była by oparta na dużej ilości słodu brown. Przeważnie nie zawiera dużej ilości słodów barwiących, albo prazonego jęczmienia. Chmiele angielskie są najczesciej spotykane w tym gatunku. Woda typu londyńskiego, albo dublińskiego (umiarkowana twardość węglanowa) jest najbardziej tradycyjna. Angielskie, albo irlandzkie drożdże górnej fermtntacji, albo okazjonalnie drożdże dolnej fermntacji. Może zawierać umiarkowane ilości surowców niesłodowanych (cukier, kukurydza, melasa, syrop itd) Komercyjne przykłady: Fuller's London Porter, Samuel Smith Taddy Porter, Burton Bridge Burton Porter, RCH Old Slug Porter, Nethergate Old Growler Porter, Hambleton Nightmare Porter, Harvey's Tom Paine Original Old Porter, Salopian Entire Butt English Porter, St. Peters Old-Style Porter, Shepherd Neame Original Porter, Flag Porter, Wasatch Polygamy Porter 1E. Dortmunder Export Podstawowe informacje OG: 1.048 - 1.056 FG: 1.010 - 1.015 Gęstość początkowa: 11,9 - 13,8°Blg Goryczka: 23-30 IBU Gęstość końcowa: 2,6 - 3,8°Blg Kolor: 4 - 6 SRM Alkohol objętościowo: 4,8 - 6,0% Temperatura serwowania: 8-12°C Dortmunder eksportowy Aromat: Niski do średni aromat szlachetnych (niemieckich albo czeskich) chmieli. Umiarkowany aromat słodu pilzneńskiego; może być zbożowy do nieco słodkiego. Może mieć początkowy siarkowy aromat (wynikający z wody lub/i drożdży) oraz niski w tle nutka DMS (wynikająca z słodu pilzneńskiego. Brak diacetylu. Wygląd: Od jasno złoty do głębokiego złotego koloru, klarowne wraz z trwałą białą pianą. Smak: Ani smaki słodu pilzneńskiego, ani smaki szlachetnego chmielu nie dominują, ale obydwa są dobrze zbalansowane z odrobinką słodowej słodkości, które dają rześkie, orzeźwiające piwo. Zbalansowanie dalej kontynuuje przez finisz oraz goryczkę chmielową utrzymującą się w posmaku (aczkolwiek w niektórych przypadkach mogą być na finiszu odrobinę słodkawe). Czysty, brak owocowych estrów, brak diacetylu. Troszeczkę charakteru mineralnego może być zauważalne, aczkolwiek przeważnie nie przechodzi jako jawny smak i zapach mineralny. Tekstura: Średnia treściwość, średnie nagazowanie. Ogólne wrażenie: Zbalansowanie i gładkość są znakiem rozpoznawczym tego stylu. Ma słodowy profil Helles i chmielowy charakter Pilsa oraz jest troszeczkę mocniejszy niż obydwa poprzednie. Komentarz: Warzony do troszeczke wyższej gęstości niż inne light lager, nadającą delikatną słodową teskture oraz podkreślającą słodowość by dopełnić siarkowe akcenty goryczki chmielowej. Termin "Export" jest osobną kategorią pod niemieckim piwnym prawem podatkowym i nie jest całkowicie jednoznaczny ze stylem "Dortmunder". Piwo z innych miast może być warzone do mocy stylu Export oraz może być oznaczana jako takie. Historia: Styl występujący lokalnie w przemysłowym regionie Dortmund. W Niemczech Dortmunder w ostatnich latach jest w zaniku. Surowce: Woda mineralna z wysokim poziomem siarczanów, węglanów oraz chlorków. Niemieckie albo czeskie szlachetne chmiele, słód pilzneńskiego, niemieckie drożdże dolnej fermentacji. Komercyjne przykłady: DAB Export, Dortmunder Union Export, Dortmunder Kronen, Ayinger Jahrhundert, Great Lakes Dortmunder Gold, Barrel House Duveneck's Dortmunder, Bell's Lager, Dominion Lager, Gordon Biersch Golden Export, Flensburger Gold Edytowane 2 Października 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Zanim ogłosimy wszystkie nagrody dla laureatów w poszczególnych kategoriach (okolice stycznia 2014) już dziś ogłaszamy: Nagroda Główna II Karpackiego Konkursu Piw Domowych Zdobywca I miejsca w kategorii Brown Porter uwarzy 1000l piwa, według zwycięskiej receptury, w Starym Browarze Rzeszowskim. Dla zwycięscy, na czas pobytu w Rzeszowie, Stary Browar sponsoruje również dwa noclegi. Więcej o samym Browarze można poczytać na stronach: http://browar-rzeszow.pl/ https://www.facebook...rowarRzeszowski Już dziś zapraszamy do warzenia w piw na nasz konkurs! Pracujemy aktualnie nad ciekawymi nagrodami dla laureatów konkursu, każdy piwowar dostanie metryczki swojego piwa, konkurs sędziować będę certyfikowani i doświadczeni sędziowie. Na dniach powinna pojawić się oficjalna podstrona PSPD Karpackiego KPD wraz ze wszystkimi niezbędnymi informacjami, regulaminem oraz formularzem zgłoszeniowym. Edytowane 18 Listopada 2013 przez WiHuRa FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Na stronie PSPD pojawiła się podstrona naszego konkursu wraz z wszystkimi niezbędnymi informacjami. http://pspd.org.pl/c...ii-karpacki-kpd Na tej stronie (u dołu) znajduje się pdf z regulaminem oraz formularzem zgłoszeniowym. Jest już lista nagród dla laureatów a także nagroda dla wszystkich finalistów poszczególnych kategorii. Główna nagroda (przypomnienie) Zdobywca I miejsca w kategorii Brown Porter uwarzy 1000l piwa, według zwycięskiej receptury, w Starym Browarze Rzeszowskim. Dla zwycięscy, na czas pobytu w Rzeszowie, Stary Browar sponsoruje również dwa noclegi. Nagrody dla wszystkich finalistów obydwu kategorii! Pamiątkowa szklanka typu Nonic z logo Karpackiego KPD. Szklanki będą dołączane do dowolnego zamówienia w sklepie Alepiwo. Po złożeniu zamówienia w sklepie szklanka zostanie dołączona do paczki. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Chcę też podziękować koledze Maćkowi (forumowy nms007) za pracę nad dopieszczeniem logo Karpackiego KPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Do sponsorów dołączył jeszcze Homebeer.pl http://pspd.org.pl/c...ii-karpacki-kpd Uaktualniona lista: 1. Kategoria BROWN PORTER I miejsce Browamator: 3 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), kalendarz Weyermanna 2014 -wwww.browamator.pl Homebeer: Kupon uprawniający do 25% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl Twój Browar - bon 75 zł do wykorzystania w sklepie, bon należy zrealizować do 2 tygodni od ogłoszenia wyników - http://twojbrowar.pl/ Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose Piwoszarnia: bon 60 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl Alembik: bon 50 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu Gadżety PSPD II miejsce Browamator: 2 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl Homebeer: Kupon uprawniający do 15% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose Piwoszarnia: bon 40 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl Alembik: bon 30 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu Gadżety PSPD III miejsce Browamator: 1 wybrany zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl Homebeer: Kupon uprawniający do 10% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose Piwoszarnia: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl Alembik: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu Gadżety PSPD 2. Kategoria DORTMUNDER I miejsce Browamator: 3 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), kalendarz Weyermanna 2014 -wwww.browamator.pl Homebeer: Kupon uprawniający do 25% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl Twój Browar - bon 75 zł do wykorzystania w sklepie, bon należy zrealizować do 2 tygodni od ogłoszenia wyników - http://twojbrowar.pl/ Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose Piwoszarnia: bon 60 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl Alembik: bon 50 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu Gadżety PSPD II miejsce Browamator: 2 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl Homebeer: Kupon uprawniający do 15% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose Piwoszarnia: bon 40 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl Alembik: bon 30 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu Gadżety PSPD III miejsce Browamator: 1 wybrany zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl Homebeer: Kupon uprawniający do 10% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose Piwoszarnia: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl Alembik: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu Gadżety PSPD Edytowane 22 Stycznia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Do sponsorów dołączył Twój Browar! Edytowałem powyższą listę uzupełniając bony jakie przekazał Twój Browar (dla 1 miejsc, bon 75 zł). Edytowane 22 Stycznia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Chyba się skusze na uwarzenie porteru. Oczywiście nie dla wygranej, bo na to nawet nie liczę, tylko dla "metryczki". Oj kusicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Rób rób, czas goni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Chyba się skusze na uwarzenie porteru. Oczywiście nie dla wygranej, bo na to nawet nie liczę, tylko dla "metryczki". Oj kusicie... Jeszcze zdążysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Dziś rozpoczyna się przyjmowanie zgłoszeń na konkurs. Przypomnę, że formularz zgłoszeniowy należy pobrać z: http://pspd.org.pl/c...ii-karpacki-kpd Adres do wysyłki zgodnie z regulaminem to: Piwa Regionalne "II Karpacki KPD" ul. Paderewskiego 1J, 35-328 Rzeszów Paczki przyjmujemy do 24.03 (poniedziałek) włącznie, zaś wpłaty należy wnieść do 27.03 (data zaksięgowania wpłaty). Można przekazać piwa osobiście, jednak proszę pamiętać, że zgodnie z regulaminem, muszą one zostać spakowane, zabezpieczone, z dołączonym w środku formularzem zgłoszeniowym. Edytowane 10 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) ZAPROSZENIE: 29.03.2014 tj. sobota, zapraszam wszystkich chętnych na imprezę związaną z II Karpackim KPD. Konkurs, wydarzenia towarzyszące oraz ogłoszenie wyników odbędzie się w Starym Browarze Rzeszowskim. Karpacki OT wraz z głównym sponsorem konkursu - Starym Browarem Rzeszowskim, przygotował kilka ciekawych wydarzeń. Browar będzie otwarty już od godziny 9:00 a od godziny 10:00 będzie można zajrzeć do warzelni Starego Browaru, w której to piwowarzy Starego Browaru opowiedzą o sprzęcie i warzeniu. O 11:00, przy otwartej kuchni Starego Browaru, na stoisku PSPD rozpoczniemy pokaz warzenia piwa sposobem domowym. O godzinie 17:00 planowane jest ogłoszenie wyników II Karpackiego KPD. Piwowarzy Starego Browaru przygotowali również premierę nowego piwa (już leżakuje), specjalnie na II Karpacki KPD. Nie zdradzam na razie co, będzie to niespodzianka i to całkiem smaczna. Uroczyste odszpuntowanie pierwszej beczki o godzinie 19:00. Zapraszam również do odwiedzenia strony Browaru w Rzeszowie: https://www.facebook...rowarRzeszowski oraz http://browar-rzeszow.pl/ Do zobaczenia! Edytowane 12 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 I jeszcze w załączeniu plakat promujący: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Czy (i kiedy) będą wysyłane potwierdzenia, że paczka dotarła w całości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Będą. Pod koniec przyszłego tygodnia. Paczki narazie są sprawdzane tylko pod kątem uszkodzenia, jeśli takowe nastąpi informacja do adresata będzie natychmiast przesyłana. Te paczki, które w tym tygodniu dotarły, dotarły w całości. Edytowane 15 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Informacja dla członków PSPD: Będzie możliwość przekazania osobiście piw na konkurs podczas Walnego Zebrania Członków PSPD w dniu 22.03.2014 w Cieszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) Przedstawiamy również ekipę sędziowską na II Karpacki KPD. Co ciekawe jest praktycznie taka sama jak w poprzednim roku (Roberta zastąpi Darek): Jacek Materski Piotr Wypych Dariusz Doroszkiewicz Łukasz Jajecznica Edytowane 17 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Dziś ostatni dzień przyjęć paczek. Ewentualnie poczekamy jeszcze do wtorku (bywają opóźnienia z winy przewoźnika). Lista startowa zostania ogłoszona w środę. Proszę pamiętać, że wpłaty należy dokonać do czwartku 27.03. Jest to data zaksięgowania wpłaty na koncie organizatora, proszę nie zostawiać tego na ostatni moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) 62 browary domowe zgłosiły do II Karpackiego KDP 77 piw, 51 w kategorii Brown Porter oraz 26 w kategorii Dortmunder Export. Eliminację do konkursu odbędą się w piątek tj. 28.03.2014. Dziękujemy za zgłoszenia oraz życzymy powodzenia! Tym osobom, które jeszcze nie dokonały wpłat przypominam o tym obowiązku, weryfikacja wpłat nastapi w czwartek. Ze zgłoszonych piw tylko jedna paczka uległa uszkodzeniu z winy przewoźnika ale szybko dotarła do nas dodatkowa butelka. Lista zgłoszeń do konkursu. 1. Brown Porter 1. Adam Czogalla 2. Andrzej Miler 3. Artur Pasieczny 4. Borys Banasiak 5. Dariusz Cieśla 6. Grzegorz Czempik 7. Grzegorz Gerula 8. Grzegorz Pyzalski 9. Jacek Michna 10. Jacek Stachowski 11. Jan Krysiak 12. Jarosław Zgoda 13. Jerzy Mijał 14. Jerzy Miler 15. Katarzyna Oktuszewska 16. Krzysztof Budzyński 17. Krzysztof Jagła 18. Krzysztof Kula 19. Krzysztof Kulec 20. Krzysztof Rut 21. Krzysztof Zach 22. Łukasz Kantor 23. Łukasz Pawlak 24. Łukasz Rokicki 25. Maciej Brzana, Marek Zajdel 26. Maciej Piaszczyński 27. Małgorzata Banach 28. Marcin Jędrzejwski 29. Marek Dziedzic 30. Mariusz Bystryk 31. Mariusz Gomułczak 32. Mateusz Lisowski 33. Michał Barancewicz 34. Michał Karpiński 35. Michał Lutowski 36. Michał Pawlak 37. Michał Śniegowski, Krzysztof Lewandowski 38. Michał Walas 39. Paweł Grabka, Artur Jakubas, Mateusz Kralka 40. Paweł Podolski 41. Piotr Domański 42. Radosław Wiech 43. Rafał Kłosiński 44. Stanisław Mączka 45. Tomasz Dzieciątkowski 46. Tomasz Ołtuszewski 47. Tomasz Szołno 48. Tomasz Tomiczak 49. Tomasz Gorzka 50. Waldemar Pitala 51. Wojciech Trześniowski 2. Dortmunder Export 1. Akradiusz Suchecki 2. Akradiusz Woźniak 3. Andrzej Miller 4. Damian Gałązka 5. Dawid Madej 6. Grzegorz Gerula 7. Jacek Jędrzejczak 8. Jacek Michna 9. Jan Krysiak 10. Jerzy Mijał 11. Jerzy Miller 12. Krzysztof Budzyński 13. Krzysztof Zach 14. Łukasz G. 15. Łukasz Kantor 16. Maciej Brzana, Marek Zajdel 17. Małgorzata Banach 18. Marek Dziedzic 19. Mariusz Bystryk 20. Michał Buda 21. Paweł Podolski 22. Przemysław Nowicki 23. Szymon Niebudek 24. Tadeusz Kruk 25. Waldemar Pitala 26. Wojciech Ściana Za ewentualne błędy w imionach i nazwiskach z góry przepraszam, nie zawsze pismo jest wyraźne. Wszelkie uwagi proszę zgłaszać na adres: karpacki at pspd.org.pl Edytowane 30 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) Dziś późnym wieczorem odbędą się eliminacje do jutrzejszego finału. W sobotę finał rozpoczniemy do rana a ogłoszenie wyników w Starym Browarze Rzeszowskim zaplanowane jest na godzinę 17:00. Chwilę później pojawi się również oficjalna informacja w internecie wraz z listą wszystkich finalistów. Zachęcam do śledzenia naszej strony na FB, na pewno będą zdjęcia i gorące informacje w trakcie trwania konkursu. https://www.facebook.com/Karpacki.KPD Edytowane 28 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perf Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Nonic dla każdego finalisty konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dziś o godzinie 10:00 rozpoczynamy finał. W trakcie finału pojawi się lista finalistów. Wyniki około godziny 17:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Lista finalistów w kategorii Dortmunder Export: 1. Łukasz Gustkiewicz 2. Andrzej Miler 3. Jerzy Miler 4. Szymon Niebudek 5. Łukasz Kantor 6. Michał Buda 7. Małgorzata Banach 8. Waldemar Pitala 9. Wojciech Ściana 10. Przemysław Nowicki Życzy powodzenia w dalszym etapie! Piwa wchodzą właśnie na stół dla sędziów. Edytowane 30 Marca 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 I lista finalistów w kategorii Brown Porter: 1. Jacek Stachowski 2. Michał Walas 3. Artur Pasieczny 4. Michał Lutowski 5. Grzegorz Pyzalski 6. Borys Banasiak 7. Krzysztof Kulec 8. Radosław Wiech 9. Krzysztof Kula 10. Paweł Podolski 11. Marcin Jędrzejwski 12. Waldemar Pitala Powodzenia Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się