Bzdzionek Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) "Dolnośląska Unia Piwowarów Amatorów" czyli DUPA, jak już jesteśmy przy kwestii skrótów, to swojego czasu w Częstochowie miał powstać Chrześcijański Uniwersytet Jasnogórski Ja jednak preferuję pomysł Leszcza, czyli WIP Edytowane 7 Października 2013 przez Bzdzionek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 a po co wam nazwa skoro nie chcecie struktur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 żeby się można z nią identyfikować jest to działanie związane z behawioryzmem - jak jest nazwa, to tworzy się w okół niej pewna naturalna, dość zwarta społeczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 żeby się można z nią identyfikować jest to działanie związane z behawioryzmem - jak jest nazwa, to tworzy się w okół niej pewna naturalna, dość zwarta społeczność. Tak właśnie :-) Podczas Jarmarku ktoś (Mat?) zwrócił uwagę, że WIP fajnie też pasuje, jak się przeczyta od końca. Co mi podsunęło myśl o jakimś logo lustrzanym :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Jeśli myślimy o fajnym lustrzanym odbiciu, to może Obywatelska Wrocławska Inicjatywa Piwna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Rozumiem potrzebę rozwinięcia skrótu OWIP, ale obywatelska wroclawska... Trochę to długie i nadęte jak na nieformalną organizację moim zdaniem. 0VIP ;-) nie rozwija się zupełnie, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Organoleptyczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krtex Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Niektórzy są z okolic Wrocławia, więc może OkołoWrocławska Inicjatywa Piwna? ...ale głupio brzmi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Tak Marusia, to ja . Nie kombinował bym z nazwami, Obywatelska..... brzmi jak partia za czasów głębokiego komunizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A tak z innej beczki - nie można by zrobić tego spotkania trochę później, np. o 17? Czy chodzi o to, że musimy otwierać spotkanie w momencie otwarcia ZUP-u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Hym... niektórzy są przyjezdni, a część ludzi mieszka na obrzeżach Wrocławia, mi ta pora najbardziej pasuje Co do nazwy lepiej nie kombinować bo stworzymy zaraz coś nie wymawialnego, a jednak WIP znalazł największe uznanie. No to garstka ludzi się już nam zebrała, zapowiada się ciekawie, do zobaczenia w Niedzielę, a jak ktoś miałby ochotę pogadać to w sobotę planuje kontrole piw i zasobów Kontynuacji i Szynkarni w godzinach wieczornych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Hym... niektórzy są przyjezdni, a część ludzi mieszka na obrzeżach Wrocławia, mi ta pora najbardziej pasuje Co do nazwy lepiej nie kombinować bo stworzymy zaraz coś nie wymawialnego, a jednak WIP znalazł największe uznanie. No właśnie - ja też dojeżdżam z wiochy. Oczywiście mogłabym przyjechac samochodem, ale nie pijąc piwa w towarzystwie pijących w takich przypadkach jestem mocno wkurzająca :-D No i chcę by WIPem z wiochy, a nie OWIPem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nigdy nie byłem W(V)IP'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferguson Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Jutro mam zamiar potwierdzić godzinę 15 jako początek spotkania. Taka godzina daje możliwość powrotu o normalnej porze do domu, w szczególności dojeżdżającym. Oraz chyba większość w poniedziałek wstać musi Jeżeli ktoś nie może być punktualnie, nie musi się martwić na pewno całość się przeciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A co chcesz potwierdzac - jest już to umówione z ludźmi na tym forum i z ZUPą przeze mnie osobiście, w Twojej obecności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niph Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Ja spróbuję się pojawić, ale jako osoba mało towarzyska będę się musiał zmusić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferguson Opublikowano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Jak chcesz to możemy pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Bierzecie jakieś piwka na degustację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja niestety nie mam co wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 No właśnie, ktoś coś zabiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja zabieram... Auto spod ZUPy, bo wczoraj zostawiłem na noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferguson Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Swoim bolidem wczoraj byłeś nieźle ... Przypominam o długopisach Bo zawsze jest z tym problem. A co chcesz potwierdzac - jest już to umówione z ludźmi na tym forum i z ZUPą przeze mnie osobiście, w Twojej obecności. A zostałem poproszony, to się wczoraj przypomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pralat Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Też niestety nie mam obecnie co przynieść. Ale jak rozumiem, dziś spotykamy się pogadać, nie degustować i nie ma konieczności przynosić piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 O suchym pysku będziesz siedział ?Ja mogę coś przynieść ale nie chcę być jedynym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pralat Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Nie będę, w ZUP można kupić piwo . Nie wiem, wydaje mi się to trochę niestosowne, że Niedźwiedź i ekipa udostępniają nam salkę żebyśmy się spotkali porozmawiać, a my przyniesiemy swoje piwa zamiast kupić ichniejsze. To co innego niż nasze spotkania degustacyjne. Edytowane 13 Października 2013 przez pralat Ferguson 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi